27 / 04 / 2024

TAQA, Türkiye'deki kömür santrali inşaatını 2014 yılına erteledi!

TAQA, Türkiye'deki kömür santrali inşaatını 2014 yılına erteledi!

TAQA Türkiye'deki kömür santralı inşaatını 2014 yılına ertelerken, bir başka Arap şirketi Konya'ya geldi. Konya Karapınar'da MTA'ya ait kömür sahası için Suudi Acwa Power, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile iyi niyet anlaşması imzaladı.




Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet şirketi TAQA Türkiye'deki kömür santralı inşaatını 2014 yılına ertelerken, bir başka Arap şirketi Konya'ya geldi. Konya Karapınar'da MTA'ya ait kömür sahası için Suudi Acwa Power, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Yaklaşık 7-8 milyar dolar yatırımla inşa edilecek saha, 5 bin megavatlık elektrik santralı kapasitesine sahip. 


SAHAYA İNECEK 

Suudi şirketin yaklaşık 1.8 milyar ton kömür rezervine sahip sahayı yakın zamanda ziyaret etmesi bekleniyor. İki şirket, şimdi sahaya ilişkin teknik bilgiler ve kömür kaynaklarını incelemeye alacak. Ardından yapılacak yatırımla ilgili teknik ve finansal fizibilite çıkarılacak. Enerji Bakanlığı yetkilileri, şirketlerin ciddi bir ilgisi olduğunu belirterek, "Müzakereler için 'momerandum' olarak adlandırılan iyi niyet işbirliği protokolü imzalandı. Şirketler yakın zamanda görüşmelere başlayacak" dedi. Konya Karapınar sahasının daha önce Afşin-Elbistan'da olduğu gibi milletlerarası anlaşmayla yapılması planlanıyor. 


Sabah


Geri Dön