07 / 05 / 2024

Tara Boru'nun yeni tesisinin inşaatı 2016'da tamamlanacak!

Tara Boru'nun yeni tesisinin inşaatı 2016'da tamamlanacak!

Mobilya, otomotiv yan sanayii ve konstrüksiyon alanında inşaat sektörüne yönelik hizmet veren Tara Boru. satışın yanı sıra imalat alanında da sektörde yer alma hedefiyle yeni tesis yatırımına hazırlanıyor.



Mobilya, otomotiv yan sanayii ve konstrüksiyon alanında inşaat sektörüne yönelik hizmet veren Tara Boru. satışın yanı sıra imalat alanında da sektörde yer alma hedefiyle yeni tesis yatırımına hazırlanıyor. Firma. Çalı Sanayi Bölgesi'nde inşa edeceği 4 bin metrekarelik alana sahip yeni tesisini 2016 yılında devreye almayı planlıyor 


Borusan Mannesmann'ın münhasır bayisi olarak çalışmalarını sürdüren Tara Boru; bine yakın ürünü ile alanında marka olmuş firmalarla çalışıyor. Tara Boru, bin metrekare kapalı alana sahip deposunun ihtiyacı karşılamaması ve satışın yanı sıra imalat alanında da sektörde yer almak hedefiyle yeni tesis yatırımına hazırlanıyor. 


Çalı Sanayi Bölgesi'nde yatırımına başladığı 4 bin 400 metrekarelik arsa üzerine yıl içinde yeni tesis inşa etmeyi hedefleyen firma, 2016 yılında yeni tesisine taşınmayı planlıyor. Tara Boru, 2013 yılında 6 bin 550 tonluk ürün satışı yaptı. 2014 yılında ise 7 bin 500 ton/yıl satış hedefini gerçekleştirdi. Bu yıl hem ciro hem de tonaj bazında yüzde 15 büyüme öngörüyor. 


Stoğunda geniş ürün gamına sahip 

İstanbul'da 1977 yılında Tara Yapı Malzemeleri olarak kurulan şirket, 1999'da Bursa şubesini açtı. Tara Yapı, 2006 yılında Borusan Mannesmann bölgesel şirketini devralarak, Tara Boru'nun temelini attı. Faaliyetlerini bir yü boyunca Tara Yapı şube çatısı altında devam ettirerek, 2007'de Tara Grup bünyesinde kurulan Tara Boru ve İnşaat Malzemeleri adıyla pazara girdi. 


Tara Boru; siyah, galvaniz, doğalgaz, yapı profilleri, konstrüksiyon boru ve profilleri ile sanayii grubunda yer alan CR boru prf, HR boru prf ve özel şekilli profillerdeki sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor. 6 milimetreden 76 milimetre çapa kadar ve 0.8 milimetre ila iki milimetre et kalınlıkları arasında boyuna dikiş kaynaklı CR yüzeylerde yuvarlak, kare, dikdörtgen kesitli profilleri ve hassas boruları stoklarında bulundurarak, sektörde fark yaratmayı amaçlıyor. Kalite, güvenlik, stoktan zamanında teslim özelliklerini, müşteri istek ve önceliklerini kendine prensip edinen Tara Boru, tecrübeli ve eğitimli kadrosu ile gelecekte de sektörün önde kuruluşlarından biri olmaya devam etmeyi hedefliyor. 


Tara Boru Satış Danışmanı ARZUİŞOĞLU: Üretime başlayarak sektörde konumumuzu güçlendireceğiz Tara Boru olarak hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sahip olduğumuz ürünler ve hizmetlerimizle satış rakamlarımız her yıl artıyor. Artan bir ivme ile büyümemizi sürdürüyoruz. Yatırımına hazırlandığımız 4 bin 400 metrekarelik yeni tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte imalat alanında da söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Üretime başlayarak, sektördeki konumumuzu güçlendirmek istiyoruz. 


Dünya Ek


Geri Dön