02 / 05 / 2024

Tarih verildi: Kırmızı ete yüzde 24 zam gelecek! İşte 15 Nisan 2022 güncel et fiyat listesi!

Tarih verildi: Kırmızı ete yüzde 24 zam gelecek! İşte 15 Nisan 2022 güncel et fiyat listesi!

Kırmızı et fiyatlarına yeni zam kapıda. Et fiyatları yüzde 24 oranında zamlanacak. Peki et fiyatları neden artıyor? Tüketici bu durumdan nasıl etkilenecek? Güncel et fiyatları kaç TL? İşte ayrıntılar....



Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, “Yaz döneminde ette fiyatlar uçacak. Gelecek 30 gün içinde et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış olacak” sözleri gündemde büyük yankı uyandırdı.

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kesimi ve satışı yapılan büyükbaş hayvanlar için yetiştiricilere 2 bin 500 TL destek ödemesini öngören düzenleme, piyasada olumlu karşılansa da sektör temsilcileri bunun et ve süt sektöründeki kronik sorunlara çözüm olamayacağını ifade ediyor.

Sözcü Gazetesi'nden Sayime Başçı'nın haberine göre, söz konusu desteğin doğru bir adım olduğunu ve bir ay boyunca tüketicinin ESK mağazalarından uygun fiyata et alabilmesini sağlayacağını söyleyen Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, düzenlemenin et fiyatlarındaki artışa çözüm olmayacağını belirtti.

Tarih verildi: Kırmızı ete yüzde 24 zam gelecek! İşte 15 Nisan 2022 güncel et fiyat listesi!

'ÜRETİCİ ÇİFTLİKTEN KOPUYOR'

Başkan Solakoğlu, “ESK ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 150-160 mağazası var. Türkiye'de binlerce on binlerce mağaza ve kasap var et alınabilen. Bunların içinde 15-20 tanesinde bir nebze daha ucuza satılması Türkiye piyasasında regülasyon görevi görmez” dedi. 

Sütün litresinden 1 TL zarar eden üreticinin, çiftlikten kopmaya devam ettiğini aktaran Solakoğlu, ineğin kesimi ile gelen paranın 20 bin lira, bir sene boyunca sağılması ve litre başına 1 lira kâr edilmesi durumunda ise 7 bin lira kazanç sağladığını kaydetti. “O zaman üretici kesime gidip 3 yıllık kârını cebine koyuyor onu da götürüp Kur Koru­malı Mevduat gibi yüksek getiri­leri olan enstrümanlara koyuyor” diye açıklayan Solakoğlu, üreticinin çiftlikten koptuğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'de fiyatların yüksek olmasının ana sebebinin arz sıkıntısı ve yüksek maliyetler olduğunu dile getiren Solakoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye'de hayvan sayısında ciddi düşüş var ve anaç hayvanlarda kesim, zarar edildiği için devam ediyor. Ramazan sonun da ciddi bir iyileştirme yapılmazsa bu kıyım devam edecek." 

Tarih verildi: Kırmızı ete yüzde 24 zam gelecek! İşte 15 Nisan 2022 güncel et fiyat listesi!

'YÜZDE 24 ZAM GELİR'

Süt fiyatlarında olması gereken seviyenin 8 TL civarında olması gerektiğini vurgulayan Solakoğlu, burada bir düzenleme beklediklerini de dile getirdi. Çiğ süt fiyatının 5.70 liradan 7 liraya çıkarılabileceğini ve 1 lirada destekleme ödemesi alınabileceğini söyleyen Solakoğlu, “Yaz döneminde ise ette fiyatlar uçacak. Gelecek 30 gün içinde et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış olacak” dedi. Peki güncel et fiyatları kaç TL? İşte Migros, A101, Carrefoursa, Et ve Süt Kurumu fiyat listesi...


Geri Dön