23 / 07 / 2024

Tarihi Brooklyn Belediye Binası küçülüyor!

Tarihi Brooklyn Belediye Binası küçülüyor!

New York belediye başkanı Michael R. Bloomberg ve Brooklyn belediye başkanı Marty Markowitz yaptıkları bir ortak açıklama ile United American Landin, belediye binasına ait Brooklyndeki 49,000 fit karelik alanı geliştireceğini duyurdu




New York belediye başkanı Michael R. Bloomberg ve Brooklyn belediye başkanı Marty Markowitz yaptıkları bir ortak açıklama ile United American Landin, belediye binasına ait 210 Joralemon Street Downtown Brooklyndeki 49,000 fit karelik alanı geliştireceğini duyurdu. Belediye binasında yapılacak bu değişiklik ile bina halka açılırken 100 fazla kişiye de iş imkanı sağlayacak.

United American Land, ilk olarak birinci, ikinci ve daha alt katların batı bölümleri ile ilgilenerek, burada şehrin üçüncü büyük iş merkezine çıkan canlı, hareketli ve yayalar için uygun bir geçit oluşturulacak. Bu geçit içinde oluşturulacak dükkanların kiracıları daha belli olmasa da, birinin restoran olacağı pek çok dükkan bulunacak. 2012 yılında inşasına başlanması planlanan yapının, 64 tam zamanlı istihdam sağlarken, 114 tane de kalıcı istihdam sağlaması bekleniyor.


Alan şu anda ekonomi departmanına ayrılmış durumda ama plan dahilinde departmanın daha merkezi bir noktaya taşınması söz konusu. Planın Downtown Brooklyni canlandıracağı düşünülüyor.

Bloomberg ve Markowitz, Brooklyn belediye binasında yaptıkları açıklamada yalnız değillerdi. Konsey üyesi Stephen Levin, ekonomik gelişimden sorumlu başkan yardımcısı Robert K. Steel, ekonomik gelişme iş birliği şefi Josh Wallack ve pek çok komisyon üyesi de açıklama sırasında hazır bulundular.

Downtown Brooklynin tekrar ayaklanması,New Yorkun yaşadığı pek çok başarıdan sadece biridir. diyen başkan Bloomberg, şehrin daha önce önemli ölçüde istihdam kaybettiğini fakat şu anda ülkenin geri kalan bütün şehirlerinden daha da hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girdiğini belirtti. Durumun tesadüften ibaret olmadığını vurgulayan Bloomberg, Bu durum sebebi, bölgemize verdiğimiz önemle yatırımcıya sağladığımız kolaylıklardır. Yaptıklarımız beş ilçemizde de istihdam sağlamaktadır. şeklinde konuştu.

Brooklyn belediye başkanı olarak, bütün Brooklyni arka bahçem olarak düşünmekten büyük keyif alıyorum. Ofisimin penceresinden her baktığımda gelecek ekonomik güç merkezini görüyordum. diye söze başlayan başkan Markowitz, bu rüyasını gerçekleştirmek üzere işe koyulan United American Land ve Al Laboz teşekkür ederek, İşte o gelecek geldi. dedi. Bu girişimin diğer belediye yönetimlerine de örnek olması gerektiğini düşündüğünü belirten başkan, kamu binalarının bu şekilde kullanılarak çok önemli ekonomik gelişmeler kaydedilebileceğini söyledi.

Brooklyn belediye binası, 1925 yılında, 383,000 fit kare üzerine kurulmuş büyük bir yapı. Fakat New York Belediye Başkanı Bloomberg, 2010 yılındaki bir açıklamasında, şehirde bulunan devlet binalarını halka açarak, 2014 yılına kadar 1.2 milyon fit karelik alanı halka devredeceğini ve bundan yaklaşık olarak yıllık 36 milyon dolar gelir sağlayacağını söylemişti. Bu plana bağlı olarak şehirde işe uygun, istihdam oluşturabilecek alanlar boşaltılıp ekonomik kullanıma açılmaya başladı. Bu güne kadar 325,000 fit kare alan ekonomiye kazandırılırken bunlardan 12,8 milyon dolar yıllık gelir sağlandı. Başkan Bloomberg, politikanın aynı şekilde devam edeceğini söyledi.


Geri Dön