29 / 04 / 2024

Tarihi Kentler Birliği Tokat Buluşması gerçekleşti!

Tarihi Kentler Birliği Tokat Buluşması gerçekleşti!

Tarihi Kentler Birliği Tokat Buluşması gerçekleşti. Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Anadolu'da, geçmişimize ulaşmanın çabası içerisinde olan bir bilinç yükseliyor " dedi.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tokat Buluşması"nda yaptığı konuşmada, tarihi kentler konusunda 1980 ve öncesinden daha iyi konumda olduklarını söyledi.


Yılmaz, 1980'li yıllarda eski yapıları yıkıp yerine modern binaları ön plana çıkarmak gibi bir anlayış olduğunu belirterek, "O cehalet dönemi geride kaldı. Anadolu'da, geçmişimize ulaşmanın çabası içerisinde olan bir bilinç yükseliyor. Bu güzel, anıtsal değerlerimizi bu kadar hoyratça, bu kadar kötü kullanıp, yıpratıp geleceğe miras olarak bırakmaktan alıkoymamız herhalde bir insanlık suçudur" diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi kentlerin korunması için yürütülen çalışmalara destek verdiğini belirten Yılmaz, "Başbakanımız, her söyleminde, kadim medeniyetleri, uygarlığımızın ayak izlerini bulup ortaya çıkarmamız yönündeki çalışmamıza katkı vereceğini söylüyor, bu yönden şehircilikle ilgili büyük çaba gösteriyor, kentlerin eski dokularının ihya edilmesi ve inşa edilmesi konusundaki çabaların giderek arttırılması yönünde tembihlerde bulunuyor" dedi.


Toplantıda, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Merkez Valisi Nurullah Çakır başkanlığında "Doğa ve Kültür Öncelikli Ekonomik Kalkınmada Rotalar" konulu oturum yapıldı.


Toplantıya, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve birlik üyesi belediye başkanları katıldı.


AA


Geri Dön