28 / 04 / 2024

Mustafa Dündar Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katıldı!

Mustafa Dündar Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katıldı!

Bu yıl 14'üncüsü Çin'in Yangzhou kentinde gerçekleştirilen Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferansa ev sahipliği yapan Yangzhou Belediye Başkanı Zhu Minyang ile bir araya geldi.



Bu yıl 14'üncüsü Çin'in Yangzhou kentinde gerçekleştirilen Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferansa ev sahipliği yapan Yangzhou Belediye Başkanı Zhu Minyang ile bir araya geldi. Özel bir görüşme gerçekleştiren Başkan Dündar, Bursa ve Osmangazi hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu Çinli mevkidaşını Osmangazi'ye davet etti. Çin'in Yangzhou Belediyesi'nin ev sahipliğinde 2-3-4 Eylül tarihlerinde toplanan Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferans gündeminden arta kalan zamanlarında da ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 


TURİZME KATKI 

Yangzhou Belediye Başkanı Minyang ile gerçekleştirilen görüşmede karşılıklı iyi niyet beyanları ve iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve turizm gibi konulardaki işbirliği imkanları da ele alındı. 2012 yılında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden ev sahibi Belediye Başkanı Minyang, "Türkiye'ye gerçekleştirdiğim bu ziyarette, ülkenizin tarihi zenginliklerine hayran kaldım. 

Ayrıca, dünyadaki coğrafi ve stratejik önemi, tarihi ve doğal güzellikleri, eşsiz yemekleri ile endüstriyel alandaki gelişiminizi takip ediyoruz. En kısa zamanda Bursa'yı yeniden ziyaret etmek istiyorum" dedi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Bursa hakkında da bilgi sahibi olduğunu söyleyen Zhu Minyang, "Bursa'nın, tekstil ve otomotiv sektöründeki gelişmişliği, benim kentimle çok büyük benzerlik gösteriyor. Son yıllarda Türkiye'nin dünya turizminde de önemli bir yeri var. Tarih ve kültürel miras yönünden oldukça zengin olan Bursa ve Osmangazi'nin, Türkiye'nin turizm alanındaki gelişiminde büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Yangzhou ve Osmangazi arasında, iş dünyasının da dahil edileceği ciddi işbirliği kurulabilir" diye konuştu. 


150 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA 

Zhu Minyang ile olan görüşmesinde, Çin'in geleneksel değerlerini koruyarak ciddi bir ekonomik gelişim gösterdiğini vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye ve Çin'in bu açıdan benzer noktalarının çok olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasa sahip çıkma noktasında Türkiye'de öncü ve örnek bir belediye. Bu konuda 6 ödül aldık. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşüm öncelikli konumuz. Çarpık ve plansız yapılaşmanın önüne geçmek için şehrin farklı noktalarında kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. Çin olarak sizlerin arazisi geniş, bizlerin ise bu konuda sıkıntımız var. Son aşamaya gelen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz ortak çalışmada 150 milyonluk bir kamulaştırma yaptık. 

Yakın zamanda inşaata başlayarak, şehrin tümünü dönüştürmeyi hedefleyen bir çalışmanın içine giriyoruz" dedi. 


YENİ DÖNEM 

Bursa ve Osmangazi'nin yanı sıra ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Dündar, Türkiye'nin sürekli geliştiğini ve büyüdüğünü ifade etti. Son yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Türkiye'de demokrasinin de sağlamlaştığını ve yeni bir döneme girildiğini belirten Başkan Mustafa Dündar, hayata geçirilen yatırımlarla da ekonomik büyümenin taçlandırdığını söyledi. İki ülke arasındaki ticari, kültürel ve turizm alanında işbirliğinin gelişmesi yönünde karşılıklı iyi niyet beyanları ile biten görüşmenin sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çinli mevkidaşı Zhu Minyang'ı Osmangazi'ye davet etti. 


Bursa Kent 



Geri Dön