14 / 05 / 2024

Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına kimler katıldı

Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına kimler katıldı

Bu yıl 14'üncüsü Çin'in Yangzhou kentinde gerçekleştirilen Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferansa ev sahipliği yapan Yangzhou Belediye Başkanı Zhu Minyang ile bir araya geldi.

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

TMSF el konulan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri şirketini satışa çıkardı

TMSF, Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardığını açıkladı. Satışa konu olacak ihale tarihi ve saati de açıklandı.

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

Selçuklu İlçe Belediyesi'ne Tarihi kentler birliği süreklilik ödülü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

New York'taki Westfield Dünya Ticaret Merkezi Ağustos'ta açılacak!

New York’ta 11 Eylül’de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi’nin yeni garı kısmen açıldı. Gar butik ve restoranlardan oluşan Westfield Dünya Ticaret Merkezi'nin açılış tarihi ise Ağustos olarak belirlendi.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Ağaoğlu Guinness Dünya Baret Giyme Rekoru etkinliği yarın yapılacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak, 21 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planladığımız Guinness Dünya Baret Giyme Rekoru etkinliğinin tarihi hava muhalefeti sebebi ile, 20 Ekim Salı günü (yarın) saat 15.00 olarak değişti.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına kimler katıldı Haberi

Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına kimler katıldı

Bu yıl 14'üncüsü Çin'in Yangzhou kentinde gerçekleştirilen Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferansa ev sahipliği yapan Yangzhou Belediye Başkanı Zhu Minyang ile bir araya geldi. Özel bir görüşme gerçekleştiren Başkan Dündar, Bursa ve Osmangazi hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu Çinli mevkidaşını Osmangazi'ye davet etti. Çin'in Yangzhou Belediyesi'nin ev sahipliğinde 2-3-4 Eylül tarihlerinde toplanan Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konferans gündeminden arta kalan zamanlarında da ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 


TURİZME KATKI 

Yangzhou Belediye Başkanı Minyang ile gerçekleştirilen görüşmede karşılıklı iyi niyet beyanları ve iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve turizm gibi konulardaki işbirliği imkanları da ele alındı. 2012 yılında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden ev sahibi Belediye Başkanı Minyang, "Türkiye'ye gerçekleştirdiğim...