01 / 05 / 2024

Tarihi Muhsinoğlu Han butik otel oluyor

Tarihi Muhsinoğlu Han butik otel oluyor

İstanbul'un tarihi yarımadasının en eski semtlerinden birisi olan Eminönü'ne şu sıralar bir mimarı değişim göze çarpıyor



Bu değişimin en önemli parçasını ise bölgedeki tarihi hanlar oluşturuyor. Bölgedeki tarihi hanlar genelde butik otele dönüştürülüyor. 4'üncü Vakıf Han ile başlayan butik otel süreci şimdi de Sirkeci'deki Büyük Postane'nin hemen karşısındaki Muhsinoğlu Han ile devam ediyor. Bir dönem Huzur mağazasının da faaliyet gösterdiği han uzun bir süreden buyana boştu.

Ebusuud Ailesi tarafından kurulan Muhsinzade Mehmet Efendi Vakfı'na ait olan Muhsinoğlu Han, Gül İnşaat tarafından 22 odalı bir butik otele dönüşüyor. Tarihi bu metruk hanı, Muhsinzade Mehmet Efendi Vakfı'ndan 17 yıllığına aylığı 20 bin lira bedelle kiralayan ve binada hızlı bir yenileme çalışmasına başlayan Gül İnşaat, yaklaşık 6 ay içerisinde burada bir butik otel açacak. Bu konuyla ilgili bilgi veren Gül İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, binanı önünde yer alan ve tadilatı biten 14 dükkanı bir ay içerisinde kiralayacaklarını, 22 odadan oluşan otel kısmını ise 6 ay içerisinde hizmete açacaklarını belirtiyor. Binan yenileme çakışması için şu ana kadar 3.5 milyon lira harcadıklarını, bu miktarın 5 milyon lirayı bulacağını tahmin ettiklerini de vurgulayan Gül, otelin işletimi konusunda oralarında Barcello gibi büyük otel zincirleri ile görüştüklerini belirtiyor.   
Okhan Şentürk/Ekonomist

Geri Dön