05 / 05 / 2024

Tarihi saat titizlikle tamir ediliyor!

Tarihi saat titizlikle tamir ediliyor!

İzmit’in sembolü Saat Kulesi’ndeki arızalı saat, titizlikle tamir ediliyor.İzmit Belediyesi tarafından kısa bir süre önce tamir için İstanbul’a gönderilen tarihi saati Milli Saraylar Saatçisi Recep Gürgen tamir ediyor.



İzmit’in sembolü Saat Kulesi’ndeki arızalı saat, titizlikle tamir ediliyor.İzmit Belediyesi tarafından kısa bir süre önce tamir için İstanbul’a gönderilen tarihi saati Milli Saraylar Saatçisi Recep Gürgen tamir ediyor. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir ile İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yıldız, İstanbul’a giderek Recep Gürgen’den saatin tamiriyle ilgili bilgi aldılar. 


İstanbul Beyoğlu’ndaki atölyesinde 34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yıldönümü anısına yaptırılan Saat Kulesi’ndeki saati tamir eden Gürgen, “Tarihi bir saat. Bunu tamir etmek kolay iş değil. Büyük özen isteyen bir iş. 100 yıllık geçmişi bulunan saatin en parçasını titizlikle elden geçirmek gerekiyor. 2 ay içinde saati tamir eder kuledeki yerine takarız” dedi.


Milli Gazete


Geri Dön