02 / 05 / 2024

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanıyor.



Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmalarına büyük titizlikle devam ediliyor. Tarihi Kayhan Çarşısı'nda bulunan Şadırvanlı Han'ın ayağa kaldırılması ile bölge yeniden tarihi bir görüntüye sahip oldu. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa'nın kültürel mirasını özgün kimliğine kavuşturacak Osmangazi Belediyesi, tarihi dokuyu koruyup, geleneksel Bursa evlerinin gelecek nesillere taşınması amacıyla özverili olarak çalışıyor. Bu zamana kadar binlerce yıllık geçmişe sahip Bursa'da, yüzlerce tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne ulaştıran Osmangazi Belediyesi tarafından 19'uncu yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapıya sahip olan Şadırvanlı Han'ı da eski ihtişamlı günlerine sahip oluyor. Yıllar boyunca atıl halde bulunan han, geçen yıl başlatılan rekonstrüksiyon çalışması ile yeniden hayat buldu. 650 metrekare alan üzerinde bulunan 2 katlı olarak inşa edilen Şadırvanlı Han'da, çalışmalar tamamlandı. Hizmete açılmasıyla sosyal ve kültürel amaç için kullanılacak olan tarihi handa, dükkanların yanı sıra sergi ve toplantı salonları da bulunacak.

"TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en önemli kentlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Bizler bu zenginliklerin kaybolmaması, yeniden ayağa kaldırılıp yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için büyük bir çaba harcıyoruz. Türkiye'de tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma denilince akla ilk Osmangazi Belediyesi gelir. Bu alanda birçok ödüle sahip bir belediyeyiz. Rekonstrüksiyon çalışmalarında büyük yol kat ettiğimiz Şadırvanlı Han, içerisinde yer alan dükkanları, sergi ve toplantı salonları ile sosyal ve kültürel hayata renk katacak, tarihi çarşımızı canlandıracak" açıklamasında bulundu.

Restorasyonu sadece binaları yenilemek olarak görmediklerini söyleyen Dündar, "Biz restore ettiğimiz yapılarla ekonomiye, kültüre, sanata, sosyal hayata katkı sağlayabilecek değer üretiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak Bursa için kalıcı işler, kalıcı eserler yapıyoruz. Kayhan'dan Hisar'a kadar her yerde Osmangazi imzası var. Bizim reklam anlayışımız hizmettir" dedi.


Geri Dön