20 / 05 / 2024

Tarihi Şehzadeler Konağı restore ediliyor!

Tarihi Şehzadeler Konağı restore ediliyor!

Diyarbakır Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında onaylanan 2 yeni projeden biri olan Şehzadeler Konağı'nın proje çizim çalışmaları yapılıyor. Bu restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi konak turizme kazandırılacak..



 Diyarbakır Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında onaylanan 2 yeni projeden biri olan Şehzadeler Konağı'nın proje çizim çalışmaları yapılıyor. 


"Diyarbakır Şehzadeler Konağının Projelendirilmesi Projesi " ile Diyarbakır ın en önemli sivil mimari örneği olan Diyarbakır Evlerinin altyapısını iyileştirmek, turizm potansiyelini harekete geçirmek ve sürdürülebilir kılınması amaçlanıyor. 


Diyarbakır Valiliği Kültür Turizm Proje Birimi tarafından yapılan açıklamada; "Bölgedeki turistik öneme sahip tarihi ve kültürel unsur olan Diyarbakır Şehzadeler Konağının proje çizimleri yapılarak konak turizm sektörüne kazandırılacaktır. Şehzadeler Konağı'nın rölöve, restitüsyon, restorasyon ve elektrik-makine projelerinin hazırlanarak, konağın gelecek dönemlerde restorasyonunun sağlanıp korunmasıyla turizme kazandırılması hedeflenmektedir ".bilgisi aktarıldı. AA 


Ekonomi Gazetesi






Geri Dön