04 / 05 / 2024

Tarihi yarımada en iyiler listesine girdi!

Tarihi yarımada en iyiler listesine girdi!

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örgütü (UNESCO), İstanbul’un tarihi miras alanlarını Dünya Miras Komitesi’ nin en iyi uygulama listesine dahil etti. Tarihi yarımadanın gelecek kuşaklara aktarılması örnek olacak...





Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örgütü (UNESCO), İstanbul’un tarihi miras alanlarını Dünya Miras Komitesi’nin en iyi uygulama listesine dahil etti.


1972 yılında imzalanan Dünya Kültürel ve Doğal Alanların Korunması Sözleşmesi’nin 40’ıncı yılı nedeniyle UNESCO’nun kültür miraslarını yereldeki korunma durumları, insanlık açısından taşıdığı değer gibi kriterler göz önüne alınarak belirlediği ve 26 yerin bulunduğu ‘en iyi uygulama’ listesinde İstanbul, Yunanistan’dan Akropolis, Japonya’dan Kyoto Tarihi Anıtları ve Tataristan’dan Kazan Kremlin Tarihi ve Arkeolojik Kompleksi ile yer alıyor.


UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, “UNESCO’nun en iyi uygulama listesine giren tarihi yarımadanın, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bakımından dünyaya örnek olduğunu” söyledi.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön