29 / 04 / 2024

Tarihi Yarımada'nın yapıları üç boyutlu sanal ziyarete açıldı!

Tarihi Yarımada'nın yapıları üç boyutlu sanal ziyarete açıldı!

Üç boyutlu sanal yaşamın adresine giren en son isimlerden biri Tarihi Yarımada oldu. Bölgenin tarihi ve kültürel eserleri kadar otellerini de tek tek ziyaret etme imknı tanıyan projeyle turist akışının hızlanması bekleniyor...



Topkapı Sarayı, Ayasoyfa, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii gibi özel tarihi değerleri  bir arada bulunduran Tarihi Yarımada, google earth üzerinden üç boyutlu sanal ziyarete açılıyor. Sultanahmet Turizm ve Yatırımcıları Derneği'nin (SUYAD), 3DLocationEarth.com ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği proje, turistlerin, Sultanahmet'i ziyareti öncesinde tüm detaylarıyla öğrenebilmesini amaçlıyor.

Projeyi hayata geçirme nedenleri hakkında konuşan SUYAD Başkanı Kaan Koç, turistlerin  yüzde 96sının Sultanahmete internetten araştırma yaparak gezdiğini belirterek, Bu gerçekten yola çıkarak, Sultanahmeti google earth üzerinden tüm dünyanın sanal ziyaretine açıyoruz. Böylece, hem bölgenin bilinirliğini artırmayı hem de gelecek turistlerin, Sultanahmeti tüm detaylarıyla önceden gezip görebilmesini amaçlıyoruz dedi.

Bölgenin; Topkapı Sarayından Ayasofyaya,  Yerebatan Sarnıcından Sultanahmet Camiine kadar önemli tarihi eserlerini üç boyutlu modelleyen 3DLocationEarth.com, bu tarihi güzergh kadar, şu ana kadar bölgede yer alan 50ye yakın otel ve restaurantı da 3'üncü boyuta taşımış durumda. Modellenen binalar, google earth sistemine aktarılarak, dünyanın her yerinden görülebiliyor.

Tarihi Yarımada'yı üç boyuta taşıyan projenin bölgedeki turistik tesislerin satışlarına da önemli ölçüde fayda getireceğine inandıklarını belirten SUYAD Başkanı Kaan Koç, projenin yaratacağı faydayı şu sözlerle anlattı:

Bu uygulama sayesinde dünyanın herhangi bir noktasından internete giren bir kişi, bölgemizde hangi tarihi ve kültürel eserler olduğunu, havalimanından Sultanahmete nasıl gelebileceğini, hangi otellerde kalıp hangi restoranlarda yemek yiyebileceğini, nerelerde eğlenebileceğini, kısacası Tarihi Yarımadaya geldiğinde gününü nasıl geçirebileceğini önceden planlayabilecek. Sistemin en önemli avantajlarından birisi de üç boyutlu ziyaret ettiği otelde, o anda doğrudan rezervasyon yaptırabilecek. Bu sayede arada komisyon alan herhangi bir kurum olmadığı için daha uygun fiyatlarla tatilini yapabilecek dedi.
Milliyet

 


Geri Dön