14 / 05 / 2024

Tarihi Yarımada trafiğe ne kadar kapanacak

Tarihi Yarımada trafiğe ne kadar kapanacak

Özay şžendir: Tam adı œFatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve Ankara Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi olan çalışmaya dair birkaç sorum var



Herkes birşey söylüyor, yorum yapıyor....Tam adı œFatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve  Ankara  Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi olan çalışmaya dair birkaç sorum var.

Gerçekte trafik ne kadar ve kimlere kapanacak

Resmi araçlar, vilayet, konsolosluk, zabıta ve polis araçları, PTT ve bankalara ait araçlar, itfaiye ve cankurtaran araçlarına kısıtlama yok.

Bu uzun muafiyet listesinde yer almayan ve sayıları azalmakla birlikte halen azımsanmayacak kadar mevcut bulunan tepe lambalı uyanıkları da unutmamak lazım.

Görürsünüz o bölgede tepe lambalı araç sayısı bir anda artacak.

Bir diğer sıkıntı Salı Pazarı"na gemilerle gelecek ve yaş ortalaması yüksek turistler.

İstanbul"a en fazla turist girişinin yapıldığı bu kapıdan giren turistler otellere değil gıda, hediyelik eşya, halı tarzı ürünlere para harcıyorlar.

İstanbul için en doğru iş bu turistleri mümkün olduğunca hızla yukarı çıkarmak.

Düşünülen tramvay hattı projesi kağıt üzerinde iyi ama şimdi başlasak Mayıs"ta bitecek.

Oysa gemiler Nisan ortasından itibaren İstanbul"a gelmiş oluyor. Hemen ve acele işe başlamak lazım.

İş zamanında bitmezse bunun sorumlusu kim olacak

Ve son soru, bir yer trafiğe tamamen kapanmadığı sürece çehresi yeterince değişmiyor.

Yani bir sürü büyük şehirde gördüğümüz sokak kafeleri, yanlarında global markalara dair mağazalar, yerel ürün satan işletmeler falan oturmuyor.

Beyoğlu Belediyesi Talimhane"de trafiği tama yakın kapatarak çok iyi bir sonuç aldı.

Burada da bazı alanlarda hiç muafiyet tanınmasa ve yeni cazibe merkezleri yaratılsa fena mı olurdu

Pazartesi Başkan Topbaş var
Dün Başkan Topbaş ile buluştuk.

Sizden gelen ve bireysel olmayan her şikayeti sordum, İstanbul 2011 ve 2012"nin resmini aldım.

Pazartesi günü gerçekleşen bu buluşma ve Başkan Topbaş"ın söyledikleri tüm ayrıntıları ile hem köşemde hem de gazetenin haber sayfalarında yer alacak.

şžimdiden söyleyeyim, ilginç ve önemli bir konuşma oldu... Pazartesi okuduğunuzda bana hak vereceksiniz...

O TIR Haliç"e nasıl girdi peki

Önceki gün öğleden sonra Haliç Köprüsü"nde bir tır ile otomobil çarpıştı, yol saatlerce trafiğe kapalı kaldı.Medyamız kazanın haberini yaptı ama o TIR"ın Haliç Köprüsü üzerinde ne işi olduğunu kimse sorgulamadı.

Koca TIR Halkalı Gümrüğü"nden oraya nasıl geldi, yol boyu tek bir polisle karşılaşmadı mı acabaTrafik Denetleme şžube Müdürlüğü TEM Otoyolu"nda ipleri biraz sıktı, kamyon yasağına uyulmaya başlandı.

şžimdi TEM"de trafik çok daha rahat akıyor, her kavşakta polis arıza şeridine girenlerin ensesine biniyor.Yani istenince son derece başarılı uygulamalar yapılabiliyor.şžimdi yasak olduğu halde E-5"e giren şoför para cezası ödeyecek konu kapanacak.Böyle mi olmalı, kesinlikle hayır.

Cezalar araç bağlama ya da çok yüksek rakamlarda olmalı ki, yasak yollara girmek yasak saatlerde trafiğe çıkmak bu kadar kolay olmasın.

İftara niyet sahura kısmet

Geçen gün Bahçeköy"de haftalardır bitmeyen ve trafiği duman eden duvar inşaatını yazmıştım.

İstanbul"un dört yanından benzer şikayet mesajları yağdı.

Yol kapatmak, trafiği tek şeride düşürmek, istediğin yeri istediğin zaman kazmak bu kadar kolay olmamalı.Vatandaş bazı yerlerde yapılan işin başlangıç ve bitiş tarihini gösteren tabelaların asılmadığını söylüyor. Gerek Büyükşehir gerek ilçeler gerekse resmi kurumlarda bu işlerle ilgilenen arkadaşlara bir sorum var: İftara çağırdığınız bir misafir sahura gelirse, keşke gelmeseydi dersiniz değil mi

Bazı yerlerde işler o kadar gereksiz yere uzun sürüyor ki, insanlar keşke yapmasalardı diyor. Herkes süratle kendine çeki düzen verse çok iyi olacak.
 
Aramızdaki   fark

Gelişmiş ülkelerde trafiğe kapalı alan demek orada trafik yok demektir. Bizde o kadar çok muafiyet kapsamına giren araç var ki, trafiğe kapalı demek aslında sadece bazı araçlara kapalı demek anlamına geliyor...
Star/Özay şžendir


Geri Dön