27 / 04 / 2024

Tarihi Yörükler Hamamı'nın restore edilerek turizme kazandırılması bekleniyor!

Tarihi Yörükler Hamamı'nın restore edilerek turizme kazandırılması bekleniyor!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bakımsızlıktan gün geçtikçe yıpranan 300 yıllık tarihi Yörükler Hamamı'nın restore edilerek turizme kazandırılması isteniyor. Tarihi açıdan ilçe adına önem arz eden hamam, bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda...



Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, bakımsızlıktan gün geçtikçe yıpranan 300 yıllık tarihi Yörükler Hamamı'nın restore edilerek turizme kazandırılması isteniyor.


Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bakımsızlıktan gün geçtikçe yıpranan 300 yıllık tarihi Yörükler Hamamı'nın restore edilerek turizme kazandırılması isteniyor.


Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılırmak Deltası'nın, muhteşem coğrafyası ve biyolojik çeşitliliğiyle kent turizminin önemli noktalarından biri olduğunu, delta içinde bulunan Osmanlı eseri Yörükler Hamamı'nın turizm açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


Genç, 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi içindeki tarihi Yörükler Hamamı'nın ilgisizlikten dolayı her geçen gün yıprandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin ve dünyanın önemli doğa alanlarından biri kabul edilen Kızılırmak Deltası içinde yer alan tarihi Yörükler Hamamı, restore edilerek bölgeyi taçlandırmalıdır. 300 yıllık geçmişe sahip, tarihi açıdan ilçe adına önem arz eden hamam, bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda. Burasının restorasyonu yapılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bölge zaten turizm aktivitesi bakımından önemli bir merkez. Böyle bir yerin bu hamamla taçlandırılması daha da anlamlı olacak."


Yörükler Hamamı'nın moloz, kesme taş ve yer yer tuğladan yapılmış olduğuna değinen Genç, hamamın soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden oluştuğunu, dönemine göre özellikli bir yapı olduğunu kaydetti.


Milli Gazete


Geri Dön