02 / 05 / 2024

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma sebep olan  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde, çok sayıda binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü  Gaziantep'te açıklamalarda bulundu. 

Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya Bakan Kurum'un yanı sıra, eski bakanlar Mehmet Şimşek ve Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri erkan, AFAD yetkilileri, ve kurum müdürleri katılım gösterdi. 

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Bakan Murat Kurum, arama- kurtarma faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çekerek, kurtarma çalışmalarında saatin ilerledikçe kurtarılan vatandaşların herkesin motivasyonunu yükselttiğini de belirtti. 

Kentte ilk dakikadan itibaren arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısının 1324 olduğunu AFAD´ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda sürdüğünü dile getiren Bakan Kurum, "Bugün depremin 8'inci gününde, 186'ıncı saatindeyiz. Biraz önce Kahramanmaraş'ımızdan geldik, 1 gün önce de Hatay'daydık. Hem Hatay Antakya, Serinyol ve Samandağ'da; hem de Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan´da, bakanlarımızla, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla koordinasyon toplantılarımızı yaptık" şeklinde konuştu. 

"Şimdi de tekrar Gaziantep'teyiz. Gaziantep'te can kaybı sayımız 3 bin 531'e ulaştı. Arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 15 bin 10 oldu" açıklamasında bulunan Murat Kurum, toplamda ise 23 bin 059 arama kurtarma personeli ve gönüllü ile hassasiyetle çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

İşte Murat Kurum'un son dakika açıklamalarından satır başları...


Geri Dön