04 / 05 / 2024

Tarihte bir ilk TÜİK işsizlik rakamı resmi işsizlik rakamının altında kaldı!

Tarihte bir ilk TÜİK işsizlik rakamı resmi işsizlik rakamının altında kaldı!

İŞKUR'a işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı TÜİK'in açıkladığı resmi işsizlik rakamlarını geride bıraktı. TÜİK'e göre 4 milyon 253 bin işsiz var, İŞKUR'da ise rakam 4 milyon 417 bin.



TÜİK tarafından Mayıs-Haziran-Temmuz dönemini kapsayan haziran ayında işsiz sayısı 4 milyon 253 bin olarak kayıtlara geçti. İşsiz sayısı bir önceki aya göre 96 bin artarken yılbaşına göre 415 bin azalma meydana geldi.
Anket yoluyla yapılan TÜİK istatistiklerinde yılbaşından itbaren başlayan düşüşe karşın İŞKUR'a resmi olarak başvurup 'İşsizim bana maaş bağlayın' diyenlerin sayısı 4 milyon 417 bin oldu. Yani tam olarak 164 bin 814 daha fazla olduğu belirlendi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Yılbaşından bu yana TÜİK'in işsizlik rakamları 415 bin azalma meydana gelirken, İŞKUR'un açıkladığı işsiz sayısı 1 milyon 121 bin artış gösterdi.

Böylece İŞKUR'a yapılan işsizlik maaşı başvuruları tarihte ilk kez TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarını aştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön