27 / 04 / 2024

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığına göre Paris'te tarihi bir anlaşmaya imza atıldı.Yapılan anlaşma ile Axiom Space, Türkiye'nin uzay araştırma yeteneklerini genişletme ve ulusal bir insanlı uzay programı hazırlama çabalarının parçası olarak Türkiye’ye eğitim ve uçuş hizmeti verecek. 

Şirket, Türk uzay yolcusunun yerçekimsiz alanda yapacağı bilimsel araştırmalara da olanak sağlayacak. Fransa’da düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresinde TÜBİTAK UZAY ile Fransız Axiom Space arasında imzalar atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından “Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” dedi.

 


Geri Dön