04 / 07 / 2024

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.



TARIM VERİLERİ TEK ÇATIDA TOPLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konu ile ilgili olarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Projenin uygulamaya konulması ile beraber; Tarım ve Orman Bakanlığı dijital modeli kurularak, tarım sektörü verileri tek çatı altında toplanacak. Bu sayede, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal politikalarının daha etkin bir şekilde planlaması yapılacak. Toprak veri tabanı geliştirilecek. Bunun yanı sıra, ulusal toprak arşivi binası inşa edilerek toprak hazinesinin sağlığı izlenecek. Aynı zamanda, tarım arazilerin muhafaza edilmesine katkı sağlanacak.”

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

42 bin 500 çiftçiye İAT teknolojileri uygulamak üzere eğitim verileceğinin de altını çizen Bakan İbrahim Yumaklı, “Bu sayede doğal kaynaklar üzerinde oluşan baskı azalacak. 13 bin 700’ü kadın olmak üzere, toplam 55 bin yararlanıcıya sağlanacak 33 milyon dolar hibe ile beraber İAT teknolojileri ve uygulamaları konusunda çiftçilerin desteklenmesi sağlanacak. İAT teknolojilerini barındıran makine parklarının kurulumu sağlanacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

İş Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! 30 Haziran’a kadar adınıza tam bu kadar yatacak!

Vanish leke çıkarıcı 108 TL’ye, Ace klasik 24,90 TL’ye, Finish tuz 37,50 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön