02 / 05 / 2024

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi’nin açılış programına katıldı.

Bakan Yumaklı, “Hedefimiz girdi maliyetini indirmek, verimliliği artırmak, tarımda dijitalleşmek, yönetimi sadeleştirmek, üretim ve üretici odaklı planlamaları esas almak, tüketici kanadının gıdaya makul fiyatlarla ulaşmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

“Yalnızca bu proje değil. Bunlar gibi, bunun gibi çok sayıda projeyi biz Tarım ve Orman Bakanlığı olarak mutlak suretle uygulamaya koyacağız” diye konuşan Bakan İbrahim Yumaklı, “Zira şunun bilincindeyiz: sürdürülebilir tarımsal üretimin sağlanabilmesi için toprak ve su kaynaklarımızın en elverişli şekilde kullanılmasını sağlamak hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle, bilgi teknolojilerini kullanarak mümkün olduğu kadar yerli çözümler ortaya koyarak bu hedefimize, bu amacımıza ulaşmanın planını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Peki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön