27 / 04 / 2024

Tarım Bakanlığı OGM 1377 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Tarım Bakanlığı OGM 1377 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1377 sözleşmeli personel alımı için yedek aday atama duyurusunu resmi olarak yayımladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli bir duyuru ile kurum bünyesine 1377 kişilik kadro ile memur alınacağı duyuruldu.



1377 sözleşmeli personel alımı kontenjanları da belirlendi. Tarım Bakanlığı OGM bünyesine 249 Orman Mühendisi ve 1128 Orman Muhafaza Memuru alım yapacağını duyurdu. 

Yedek aday atama duyurusu yayımlandı!

Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinde yayımlanan duyuruya göre 5 Temmuz 2023 tarihinde açıklanan Sözleşmeli Personel (Orman Mühendisi) Alımı yerleştirme sonuçlarına ilişkin önemli bir duyuru yapılmıştır. Bu güncelleme kapsamında 33 Orman Muhafaza Memuru ve 4 Orman Mühendisi pozisyonu için ek yedek aday ataması gerçekleştirilmiştir. Atama sonuçlarına göre asil durumda olan adaylar atamaya önemli evraklarını belirtilen süre içerisinde eksiksiz bir şekilde teslim etmelidirler. Şu kişilerin de tercih yapma hakkı vardır: 

Eksik veya hatalı evrak sunan,

Sözleşme yapmaya hak kazandığı halde süresi içinde müracaat etmeyen, 

Sözleşme imzalamış olmasına rağmen göreve başlamamış olan veya ilanda belirtilen şartları sonradan taşımadığı tespit edilen adayların yerine yedek listede yer alan adaylar 

Yedek liste sonuçları 19 Haziran 2023 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde ilan edilmiştir. Bu sonuçlara göre asil adaylar arasından tercih yapmayan veya tercihine rağmen yerleşemeyen adaylar için yeni tercih süreci başlatılmıştır. Yedek adaylar, belirtilen süre içerisinde tercihlerini yapmalıdır.

Tercih tarihleri açıklandı mı?

Orman Genel Müdürlüğü 13 - 20 Ekim 2023 tarihlerinde yedek aday atama listesindeki adayların tercihlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti. Adaylar tercihlerini 13 Ekim 2023 tarihinden itibaren 20 Ekim 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden Orman Genel Müdürlüğü'nün "Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı" internet sitesi üzerinden e-devlet şifreleri kullanarak gerçekleştirebilirler. Tercih işlemleri, 20 Ekim 2023 gecesi saat 23:59 itibariyle sona erecektir. Bu belirtilen tarih ve saat kesinlikle uzatılmayacaktır, bu nedenle adayların tercihlerini bu süre içinde tamamlamaları gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı en az 49 bin lira maaş ile personel alıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!


Geri Dön