30 / 04 / 2024

Tarımsal destek ödemeleri arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Tarımsal destek ödemeleri arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarımsal desteklerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tarımsal desteklerin yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, üreticilere dekar başına ödenecek tutarı açıkladı...



"Biliyorsunuz ülkemizde birileri her ağızlarını açtıklarında, Türkiye'de tarımın öldüğünü, bittiğini, çiftçilerin perişan olduğunu söylüyor." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de tarıma ve hayvancılığa sağlanan en büyük desteklerin kendi dönemlerinde olduğuna, her alanda çok önemli üretim yükselişlerinin bu dönemde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Bu sürece başbakanlığı döneminde start verdiklerinin altını çizen Erdoğan, çiftçilerin de bu durumun kıymetini bildiklerine vurgu yaptı. 

Erdoğan, günümüz rakamlarıyla 20 senede yaklaşık 470 milyar Türk Lirası destek ödemesinde bulunduklarını, bu sene için 25,8 milyar Türk Lirası şeklinde öngörülen tarımsal destekleme bütçesini de eklemelerle 29 milyar TL'ye çıkarttıklarını, bu şekilde bu sene buğday, yulaf, çavdar, arpa ve tritikale üreticileri için gübre, mazot, sertifikalı tohum ve ek girdi desteği kapsamında dekar başına 116 TL ödeme yapacaklarının altını çizdi. 

Tarımsal destek ödemeleri arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal hasılanın 337 milyar TL'ye yükselmesinin sağlanan bu desteklerin karşılığının alındığını ortaya koyduğunu belirtti. 

Orman varlığının en çok yükseldiği ülkeler arasında Türkiye'nin Avrupa'da birinci, dünyada 6'ncı sıraya yerleştiğini belirten Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"İspat bu. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bütün belgeler hepsi ortada. Tabii bunlar bazılarının işine gelmiyor. Yalan yanlış bilgilerle, kuraklık gibi yangın gibi savaş gibi bölgesel insani krizler gibi konuları bahane ederek milleti paniğe sevk etmek için uğraşıyorlar. Herhalde bunların kimler olduğunu biliyorsunuz. Türkiye'nin dünyanın en önemli gıda ihracatçısı olduğunu, bunun için gereken ham maddelerin önemli bölümünü de dışarıdan aldığımızı bildikleri halde rakam oyunlarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Maalesef işte son zamanlarda ayçiçeği yağı konusunda kayda değer herhangi bir sorun olmadığı halde böyle bir panik havası oluşturulmuştur. Aynı oyunun diğer alanlarda oynanmak istenmesi muhtemeldir. Halbuki karşımızdaki durum şudur, ülkemizin geçtiğimiz yıl ihracata yönelik üretim yapan gıda sektörleri için dışarıdan ithal ettiği 8,1 milyon ton buğdayın 5,6 milyon tonu Rusya ve Ukrayna menşelidir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön