02 / 05 / 2024

Tariş Dubai'de dördüncü mağazasını açacak

Tariş Dubai'de dördüncü mağazasını açacak

Kendi markasıyla pazara giren Tariş Dubai'de dördüncü mağazasını açmaya hazırlanıyor



Tariş Zeytinyağı, Wal-Mart ile Şanghay'dan sonra Pekin pazarına giriyor. Kendi markasıyla pazara giren Tariş bir yandan da Dubai'de dördüncü mağazasını açmaya hazırlanıyor

ABD'de Chicago, Almanya'da Dusseldorf, Kanada'da Toronta'da franchising sistemiyle mağaza açan Tariş Zeytinyağı, Dubai'de dördüncü mağazasını açmak için görüşmelerin sonuna geldi.  İzmir  Konak Pier, İstanbul Suadiye ve İstinyepark'ta açtıkları Ta- Ze isimli butik zeytin ve zeytinyağı mağazalarını ABD ve Avrupa'da franchising sistemiyle yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Tariş'in Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Dubai ile de görüşmelerin ilerlediğini ve orada mağaza açmayı gündemlerine aldıklarını söyledi.

WAL-MART TARİŞ'İ SEVDİ
Bir yandan mağazacılık ağını yaygınlaştırırken bir yandan da zeytinyağı tüketimi artan ülkelere odaklanan firmanın Wal-Mart ile Şanghay pazarına girdiğini, şimdi de Wal-Mart aracılığıyla Pekin pazarına girmeye hazırlandıklarını dile getiren Çetin, "AB'de yaşanan gümrük vergisi sıkıntıları nedeniyle alternatif pazar arayışına girdik. Yıllık zeytinyağı tüketimi 30 bin ton olan Çin pazarında da büyük potansiyel görüyoruz" dedi. Şu anda Wal-Mart'ın 16 ülkedeki 7 bin 800 mağazasında Tariş markalı zeytinyağı satışı yapıldığını dile getiren Çetin, "Şanghay'da 3 mağazası olan Wal-Mart'ların da tümünde satılıyoruz" dedi. Wal-Mart yanında Tesco, Tops ve restoran zincirlerinde de satış yaptıklarını dile getiren Çetin, Çin'de bir yandan da Türk zeytinyağı ile ilgili tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Yıllık 5.2 milyon dolarlık ambalajlı zeytinyağı ihracatı yapan Tariş'in bu şekilde cirosunu da önemli ölçüde artırmak istiyoruz" diye konuştu. Geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak Çin'de yaşayan yabancıların tükettiği zeytinyağına son yıllarda Çin halkı da yoğun ilgi gösterince soya yağının ağırlıklı olarak tüketildiği pazarda zeytinyağı trendinin de yükseldiğine dikkat çeken Çetin, artan ilginin hem Türkiye'den hem de yurtdışından pek çok firmayı da Çin pazarına yönelttiğini söyledi.

11 ÇEŞİT ÜRÜN SATILIYOR
Wal-Mart yanında Tesco, Tops ve City mağazalarında Tariş markalı 8 kalem sızma ve riviera ile 3 çeşit zeytin satışı yaptıklarına dikkat çeken Çetin, Şanghay'dan sonra Pekin üzerinden pazarı genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti. Çetin, halen yılda ortalama 50 ton olan zeytin ve zeytinyağı satışlarını ise kısa sürede 150 tona çıkarmayı planladıklarını ve bunun için yeni pazarlara baktıklarını kaydetti.

Damak tadı stratejiyi belirliyor
HER girdikleri pazarda tüketicinin damak zevkine göre bir satış strateji geliştirdiklerinin altını çizen Çetin, Amerikalıların tattığı ürünü, Uzakdoğu ülkelerinin ise sağlıklı olanı almayı tercih ettiklerini söyledi. Çetin, "Uzakdoğu halkı üzerinde uzun açıklamaları olan ürünleri satın alıyor" dedi.
Sabah


Geri Dön