23 / 06 / 2024

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

Birçok kişi konut yerine, arsa, arazi ve tarlaya yatırım yapmaya başladı. Peki toprak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, önemli bir noktaya dikkat çekerek yatırımcıları uyardı…



Konut fiyatlarının artması ve yüksek kredi faizlerin nedeniyle birçok kişi arsa, arazi ve tarla yatırımına yöneldi. Toprak yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli sorusuna cevap arayanların da sayısı arttı.

https://x.com/akselmelkonyan X sosyal medya hesabından toprak yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan’a bir takipçisi “İnce uzun tarlaları daha ucuz diye çok pazarlayan vardı. İnce uzun hisseli tarla alınırsa geçmiş olsun mu demeliyiz” sorusunu yöneltti.

Melkonyan o soruya cevap olarak, “İnce uzun tarlalar hiçbir işe yaramaz bana göre en azından 4-5 parsel almanız lazım ki bir mantığı olsun,oldu ki aldınız bu sefer çok para bağlanmış oluyor ve mantıklı bir yatırım olmuyor. Alacağınız tarlanın yuvarlak,oval yada kare şeklinde olmasına ve minimum 600-700 metrekare üzerinde olmasına dikkat edin.

Tarlanıza olası imar gelme durumunda minimum %30 gibi bir küçülme söz konusu” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Konut kredilerinde faizler ne zaman düşecek? Ucuz konut kredisi için geri sayım başladı...

10 yıl sonra 1 dönüm tarla parasına 1 ev alınacak günler gelecek!

Kira artışları resmen enflasyonu ikiye katladı! Yüzde 25 sınırı varken kira artışı yüzde 300’e yaklaştı!

Konut kredisi faizleri uçtu! 3 milyon TL'lik kredinin geri ödemesi 11 milyonu aştı!

 

 


Geri Dön