Tarla kira sözleşmesi örneği!
Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Peki, tarla kira sözleşmesi nasıl yapılır? Tarla kira sözleşmesi nedir? İşte Tarla kira sözleşmesi örneği…
Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Bu belge arazi kira sözleşmesi olarak da bilinir ve kiralanan arazinin detayları, kiralayanı ve mal sahibinin bilgilerini içerir.
TARLA KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL YAPILIR?
Tarla kira sözleşmesi yapmak için, kiralanacak olan toprağın konumunun bulunduğu yer il, ilçe, köy, ada, parsel numarası, alan büyüklüğü, hisse oranı gibi tapu kayıt bilgilerinin detaylandırılarak arazi kira sözleşmesinde yer alması kiralanacak mülkün net olarak belirlenebilmesi gerekir.
Ayrıca tapu bilgilerinin yanı sıra kiralanacak tarlanın hangi tarihler arasında ve hangi amaçlar kullanılacağının açık bir şekilde belirtilmeli, ne kadar süre kullanılacağı ve ne kadara kiralandığının açıkça yazılması gereklidir.
Kira sözleşmesine taraf olan mülk sahibi ve kiracıların ad, soyad, T.C., ikamet adresleri, telefon numaraları gibi iletişim bilgilerinin de kira sözleşmesinde bulunması gereklidir.Tüm sözleşmelerde olduğu gibi arazi kira sözleşmesinde her iki tarafın da kendi iradeleriyle atmış oldukları imzalarının olması zorunludur.
Tarafların kendi rızaları ile imzalamış oldukları arazi kira sözleşmesinin muhtar tarafından onaylanmış olması da sözleşmenin güvenilirliği ve şeffaf olması açısından önem taşır.
TARLA KİRA SÖZLEMESİ NEREYE BİLDİRİLİR?
Tarla ve arazilerin kiralanmasında 100 dekarın üzerinde olan topraklarda notere bildirip onaylanması gerekmektedir.