29 / 04 / 2024

Tarlabaşı 360'ın metrekaresi 13 bin TL!

Tarlabaşı 360'ın metrekaresi 13 bin TL!

Bir zamanlar kimsenin yaklaşamadığı Tarlabaşı’nda 7 yıldır devam eden kentsel yenileme projesi sonrasında, metruk binalar yerini metrekaresi 5.500 dolar (13 bin TL) olan rezidanslara bıraktı.



Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde yürütülen İstanbul Tarlabaşı’ndaki kentsel yenileme projesi satış aşamasına geldi. Yaklaşık 7 yıldır çalışmaları süren, tarihi binaların restore edilerek, diğer yapıların ise aslına uygun olarak yenilendiği kentsel yenileme projesi Tarlabaşı 360, bölgenin değerini artırdı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın deyimiyle bölgenin değeri 50 kat yükseldi. 

 

Tarlabaşı 360 projesinde, Tarlabaşı’nda bulunan 9 yapı adasında, 20 bin metrekarelik alandaki 210’u tescilli olmak üzere toplam 269 adet parselde yenileme ve restorasyon çalışmaları yapılıyor. Tarlabaşı360 projesinde rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere yaklaşık 900 ünite bulunuyor. Projede ofis bölümlerinin teslimlerine 2015 Ekim’de, rezidans bölümlerinin ise 2016 yıl sonunda başlanacak.

 

97 farklı rezidans

 

Tarlabaşı 360 projesinde ilk etapta 97 adet rezidans ve 96 adet ofis satışa çıktı. Büyüklükleri 47 ile 355 metrekare arasında değişen rezidansların her biri farklı tasarım, büyüklük ve yapıda inşa ediliyor. 1+0, 1+1, 1+1 loft dubleks, 2+1, 2+1 loft dubleks, 4+1 dubleks ve 4+1 penthouse dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları ise lansman döneminde 289 bin dolardan başlıyor. Ofis üniteleri ise 63 ile 588 metrekare arasında değişiyor ve ünitelerin fiyatları 503 bin dolardan başlıyor. Buna göre, rezidansların metrekaresi 5 bin 500 dolardan, ofislerin metrekaresi ise 6 bin dolardan başlıyor. Yapılan yüzde 5 indirimin yanı sıra peşin alımlarda ek olarak yüzde 5 indirim uygulanıyor. Ayrıca 48 aya kadar sıfır faizli ödeme seçenekleri sunuluyor. 

 

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “İlk etapta satışa çıkardığımız 97 rezidans için lansman öncesinde 4 kat talep aldık, ofislerin ise yüzde 70’ini sattık” dedi. Rezidanslar ve ofislere yabancı yatırımcıların ilgisinin fazla olduğunu ifade eden Yetgin, kurumsal yatırımcılarla görüşme yaptıklarını hatta ada bazında  satın almak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcıların bulunduğunu aktardı.

 

Biz bölgeye selam verdik yatırımcılar devam eder

 

BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı’nın ruhunu koruyarak kentsel yenileme projesi hayata geçirdiklerini belirterek, “Tarlabaşı’nda binalar küçük, sokaklar dar ve tarihi binaları restore etmek maliyetli olduğu için dönüşüm yapılamamıştı. Şimdi otopark sorunu çözülen, binaların eski dokusunun korunduğu bir yenileme yapıyoruz” dedi. Demircan, bu proje sayesinde Tarlabaşı’nın tamamının dönüşümünün yolunun açıldığını ifade ederek, “Biz belediye olarak kimsenin uğramadığı bir muhite uğrayıp, selam verdik. Devlerin yapması gereken işi başlatmak. Bundan sonra yatırımcılar bölgeye gelecektir” dedi. Demircan, projenin kamulaştırma usulü açısından davasının sürdüğünü belirtti.


Vatan


Geri Dön