16 / 05 / 2024

TARSİM 2023 hazırlıklarını hız verdi!

TARSİM 2023 hazırlıklarını hız verdi!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023 yılında Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek üzere çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İşte haberin detayları…



İTÜ ile beraber, iklim değişikliğinin gelecekteki risklere etkileri araştırılıyor!

2022 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle "İklim Değişikliğinin Gelecekteki İklim Risklerine (İklim Ekstremlerine) Etkilerinin Araştırılması" projesine start verildi. 2023 yılının ortalarına doğru tamamlanması hedeflenen proje ile özellikle son yıllarda küresel bazda etkili olan iklim değişikliği nedeniyle, gelecekte iklim değişimi sonucundaki olası sıcaklık, yağış, rüzgar hızı ve olası iklim risklerinin tarımsal meteorolojik açıdan analizi amaçlanıyor.

Proje tamama erdiğinde, söz konusu faktörlerin gelecekteki frekansları ve şiddetleri ile teminat altındaki ürünlerdeki olası etkilerinin durumu hakkında bilgi edinilecek ve bu sayede, teminat kapsamlarının ürün ve lokasyon bazında belirlenmesi ile hasar organizasyonlarının gerekli durumlarda yeniden şekillendirilebilmesi mümkün olabilecek.

TARSİM Heyeti, geçtiğimiz günlerde proje sorumlularının da katılımlarıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Haziran-Ağustos 2022 dönemi arasında sürdürülen çalışmalar ve ilerleme raporu hakkında bilgiler alarak, görüş ve önerilerini paylaştı.

Gelir Koruma Sigortası Türkiye genelinde uygulamaya geçecek!

TARSİM Heyeti, 29 Ağustos-2 Eylül arasında uygulamanın işleyişini, ilgili kurumların faaliyet alanlarını ve işlevlerini yerinde incelemek amacıyla, Gelir Koruma Sigortası'nı dünyada ilk kez uygulamaya alan ülkelerden birisi olan Amerika’ya ziyaret gerçekleştirilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön