04 / 05 / 2024

TARSİM

TARSİM

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023 yılında Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek üzere çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İşte haberin detayları…

TARSİM Ümraniye'de yeni hizmet binasını açtı!

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM'in, İstanbul Ümraniye'deki yeni hizmet binası açıldı. Yaklaşık 6 ay süren yoğun hazırlıkların ardından son noktaya ulaşılan hizmet binası, 3 bin metrekarelik alana yayılıyor ve toplam 6 kattan oluşuyor.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Tarım Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! 89 bin TL ödeme yapılacak! Acilen göz atmak gerekiyor!

TARSİM, Denizli'nin Tavas ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapılan bir işletmede önceki günlerde fırtına nedeniyle meydana gelen çatı çökmesi sonucunda zarar gören hayvanlar için 89 bin lira hasar ödemesi yapacak. İşte detaylar...

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Türkiye genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiye müjde geldi. Ülke genelinde tarım sektöründe faaliyet gösteren onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren bir haber az önce duyuruldu. Buna göre, TARSİM’de yeni düzenlemeler yapılarak, çiftçiyi çok sevindirecek indirimler yapıldı.

TARSİM 2023 hazırlıklarını hız verdi!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023 yılında Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek üzere çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İşte haberin detayları…

Buğdaya gelir koruma sigortası geliyor! Çiftçiler dikkat! Hazırlıklar resmen başladı!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023'te Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. İşte ayrıntılar..

Tarsıcam Görüntü Sistemleri Elektronik Ve Emlak Müşavirliği Tic.Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Tarsıcam Görüntü Sistemleri Elektronik Ve Emlak Müşavirliği Tic.Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Cahit Faga tarafından açıldı.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı imzaladı, yarısını devlet ödeyecek!

TARSİM tarafından 2021 yılında kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranları belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TARSİM Ümraniye'de yeni hizmet binasını açtı!

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM'in, İstanbul Ümraniye'deki yeni hizmet binası açıldı. Yaklaşık 6 ay süren yoğun hazırlıkların ardından son noktaya ulaşılan hizmet binası, 3 bin metrekarelik alana yayılıyor ve toplam 6 kattan oluşuyor.

Neden arsa ve arazi yatırımı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak yazarı Tebernüş Kireçci neden arsa ve arazi yatırımının yüksek prim potansiyeli taşıdığını analiz etti.

Manisa'ya 200 milyon dolarlık AVM yatırımı

Avrupa'da 20 ülkede faaliyet gösteren Hollandalı ticari gayrimenkul şirketi Redevco, Ankara ve Erzurum'un ardından Manisa'ya da alışveriş merkezi yatırımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Botaş 30 mühendis alıyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (Botaş) daimi statüde 30 mühendis, 8 tekniker ve 4 teknisyen alınacak. Türkiye İş Kurumu (İşkur) Ankara-Çankaya Şube Müdürlüğü'nün konuya ilişkin ilanı, Resmî Gazete'de yayımlandı.

TMSF Göltaş'a 33 milyon Euro yatırım yaptı

Yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunda (TMSF) bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, ''2005'te el konulan çimento şirketine 33 milyon Euro'luk yatırım yapıldı ve günlük klinker üretimi 4 bin tondan 6 bin 100 tona çıkarıl

İlk özel müzayede 26 Mart'ta!

Türkiye'de şahıslara ve şirketlere ait gayrimenkullerin satılacağı ilk müzayede 26 Mart'ta gerçekleştirilicek.

TARSİM Haberi

TARSİM

TARSİM'den açıklanan bildiriye göre, TARSİM yönetimi, genel müdürlük ve bölge müdürlüklerinden yetkililerin katılımıyla, tarım sigortalarında yeni yılda uygulamaya alınması planlanan yenilikler üzerine istişarelerin yapılması hedefiyle, eylül ayında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

2023 Yılı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar Değerlendirme Alt Komite Toplantısı ise yine eylülde Tarım ve Orman Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, TARSİM Yönetimi ve genel müdürlükten yetkililerin katılımlarıyla birlikte gerçekleştirildi.

Toplantılarda, çiftçi odaklı çalışmalar neticesinde Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri, üniversiteler, sigorta şirketleri, TARSİM Bölge Müdürlükleri, çiftçileri ve paydaşlardan gelen istek ve ihtiyaçlar değerlendirilerek Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2023 Yılı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlardaki düzenlemeler üzerine görüşüldü. TARSİM'in 2023 yılı vizyonuna yönelik açıklamalarda bulunuldu.

İTÜ ile beraber, iklim değişikliğinin gelecekteki risklere etkileri araştırılıyor!

2022...