29 / 04 / 2024

Tarsus Kemalpaşa taşınmazına "açık artırma"da teklif verilmedi

Tarsus Kemalpaşa taşınmazına

Mersin/Tarsus Kemalpaşa  taşınmazının özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinin "açık artırma" bölümünde teklif veren çıkmadı



Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), Devlet Demiryolları İşletmesi (DDY) Genel Müdürlüğüne ait Mersin/Tarsus Kemalpaşa  taşınmazının özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinin "açık artırma" bölümünde teklif veren çıkmadı.

ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu başkanlığında yapılan ihaleye, "Süleyman Alıcı, Özenler Tarım Ürünleri Taş. Gıda Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Ömer Ergen, İsmail Aksay ve Rifat Zahit Aktan" katıldı. İhalede önce kapalı teklifler, arkasından revize teklifler alındı. Elemesiz olarak yapılan birinci turda en yüksek fiyat 165 bin lira olarak belirlendi.

Elemeli birinci turda en yüksek teklif yine 165 bin lira olarak çıkarken, en düşük teklifi veren İsmail Aksay elendi. Elemeli ikinci turda ise en düşük teklifi veren Özenler Tarım Ürünleri Taş. Gıda Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti ihale dışı kaldı.

Ahmet Aksu, açık artırmanın 190 bin liradan başladığını ve artırma aralığının 5 bin lira olarak belirlendiğini söylerken, Süleyman Alıcı sadece yazılı teklifini verdi, Ömer Ergen ve Rıfat Zahit Aktan da açık artırma turundan çekildiklerini beyan ettiler. İhale teknik olarak sonuçlanırken, teklif yetersizliğinden dolayı ihale komisyonunun söz konusu ihaleyi iptal etmesi bekleniyor.
AA
        

Geri Dön