01 / 05 / 2024

Tarsus Vuslat Meydanı için yıkımlar başladı!

Tarsus Vuslat Meydanı için yıkımlar başladı!

Vuslat Meydanı için Tarsus Belediyesi ekipleri yıkıma başladı. Duatepe Mahallesi’nde Kleopatra Kapısı’nın yan tarafında bulunan Vuslat Düğün salonunun yıkım işlemlerine başlandı.




Vuslat Meydanı için Tarsus Belediyesi ekipleri yıkıma başladı. Duatepe Mahallesi’nde Kleopatra Kapısı’nın yan tarafında bulunan Vuslat Düğün salonunun yıkım işlemlerine başlandı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentin çehresini değiştirecek proje için ilk adımın atıldığını söyledi. Duatepe Mahallesi’nde Kleopatra Kapısı yanında bulunan alanda yıkım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Şevket Can, kentin modern bir meydana kavuşacağını söyledi. Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur’la birlikte çalışmaları izleyen Başkan Can, Duatepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Vuslat Açık ve Kapalı Düğün Salonunun bulunduğu yere bir meydan düzenlemesi yaparak trafik akışının daha rahat sağlamak, sosyal hareketliliği ise şehir merkezinde yaygınlaştırmak amacıyla meydan projesini hayata geçireceklerini anlattı.


Başkan Can, “Vuslat düğün salonunun olduğu bölgeyi hem yazlık hem de kışlık düğün salonunun yıkımına başladık. Mevcutta burada bir halı saha, iki tane de düğün salonu bulunmakta. Kleopatra Kapımız tarihi bir kapıdır, niyetimiz şehrimize gelen ziyaretçilerimizi Kleopatra kapısıyla birlikte bu meydanda karşılamayı ve buradan yaya olarak Gözlükule, St. Paulus Müzesi oradan Kırkkaşık Bedesteni, Bilal-i Habeşi, Hz. Daniyal (a.s) peygamberin kabri ziyareti ve oradan da St. Paul Kuyusunun olduğu yerler gezilecek. Yani bu meydan şehrimiz için büyük bir önem arz edecektir. Çünkü turistlerimizin ilk başlangıç yeri burası olacak. Araçlarından, otobüslerinden inip burada biraz dinlenecek, dinlendikten sonra yaya olarak vatandaşlarımızla esnaflarımızla alışveriş yaparak şehrimizi gezmiş olacaklar” şeklinde konuştu. Başkan Can, Vuslat meydanın Tarsus’a hayırlı olmasını diledi.



Tarsus Belediyesi



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Tarsus'ta yapılacak olan Vuslat Meydanı için belediye ekipleri yıkıma başladı. Duatepe Mahallesi'nde Kleopatra Kapısı'nın yan tarafında bulunan Vuslat Düğün Salonu'nun yıkımının bitmesinden sonra meydan çalışmalarına hız verileceğini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, kentin çehresini değiştirecek proje için ilk adımın atıldığını söyledi. Yıkım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Şevket Can, kentin modern bir meydana kavuşacağını ve trafik akışını daha rahat sağlamak, sosyal hareketliliği ise şehir merkezinde yaygınlaştırmak amacıyla projeyi hayata geçireceklerini anlattı. Başkan Can, "Şehrimize gelen ziyaretçilerimizi Kleopatra Kapısı'yla birlikte bu meydanda karşılamayı ve buradan yaya olarak Gözlükule, St. Paulus Müzesi oradan Kırkkaşık Bedesteni, Bilal-i Habeşi, Hz. Daniyal (a.s) peygamberin kabri ziyareti ve oradan da St. Paul Kuyusu'nun olduğu yerlere gidebilmelerini sağlamak" dedi.


Sabah






Bu haber Tarsus Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Maliye, son 5 yıl içinde alınan ve satılan konutları incelemeden, yazlık evlerini kiraya verenleri denetime kadar sıkı bir takip uygulaması başlatıyor

Maliye, kentsel rantların vergilendirilmesi, gayrimenkul sektöründe "istisna ve muafiyetler", inşaat sektörüne yönelik denetimlerde 4 önemli adım attı. Son 5 yıl içinde ev, arsa, dükkan alıp-satanların beyanları özel bir yazılım sistemi ile takibe alındı. Elden çıkartılmasından doğan değer artış kazancını gizleyerek doğru beyan vermeyenlere cezai yaptırım uygulanacak.Maliye, ev alıp sattığı halde vergisini ödemeyen kaçak emlakçılar, gayrimenkul alımında yüzde 75 kazanç istisnasını spekülatif amaçlı kullananların da kapısını çalmaya başladı. Özellikle tatil belgelerindeki evlerini sezonluk kiraya verenler de izlemeye alındı. Yazlığını, amca, teyze, dayıya tahsis etmiş gösterip beyan vermeyenler de yüklü cezayla karşı karşıya kalacak.


Yazılım sistemiyle inceleme 


Bu kapsamda, özel bir yazılım sistemi ile son 5 yıl içinde ev alıp satanların beyanları inceleniyor.Banka ve tapu kayıtlarından alınan bilgilerle gayrimenkulün gerçek değer ile beyan edilen arasındaki fark ortaya çıkarılıyor. Gelir İdaresi, konutun alımsatımı arasındaki farktan enflasyon farkını düşerek kalan tutarın vergisini istiyor. Beş yılın sonunda satılan konutlardan ise değer artış kazancına ilişkin vergi istenmiyor. İnşaat sektöründe kaçağın önüne geçebilmek için gayrimenkulün temelinin atılmasından satış aşamasına kadar maliyet süreçleri tek tek çıkarılıyor. Böylece ev alıp da beş yıl içinde devredenler ya da müteahhidin ilk satışında belirlenen değerinin altına düşmesi halinde yazılım sistemi aradaki farkı anında ortaya koyacak. Gayrimenkul sektöründe istisna ve muafiyetlerin usulsüz kullanımının da önüne geçilecek.


Maliye sezonluk kiraya verilen evleri de takibe aldı. Yazlık evlerin kira gelirleri konusunda da çalışma yapılıyor. Yazlık evini dayı, teyze, amcaya tahsis edenler kira alıyor gibi kabul ediliyor. Kiranın tutarı emsal kira bedeline göre hesaplanıyor. Yazlık evin emlak vergisi değerinin yüzde 5'i emsal kira bedeli olarak kabul ediliyor. Anne, baba, çocuğun kullanırsa beyanda bulunulmuyor.


Tarsus Gazetesi




Geri Dön