29 / 04 / 2024

Taş Mektep hakkındaki 3 iddiaya Tarık Akan'dan 3 cevap!

Taş Mektep hakkındaki 3 iddiaya Tarık Akan'dan 3 cevap!

Müjde Ar, Altın Portakal Film Festivalinde Tarık Akanı sahneye davet ederken Sinemada kazandığı tüm birikimlerini yarattığı okuluyla, öğrencileriyle paylaşan, onlarla yeri geldiğinde çocuk gibi olan birisi dedi



Bakırköydeki Taş Mektepin sahibi Tarık Akanla ilgili üç çarpıcı iddia ortaya atıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da bu sözden yola çıkarak kaleme aldığı yazısında Akanla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Dumanlı, ünlü oyuncunun mafya babası Dündar Kılıçı araya sokarak Taş Mektepi Hrant Dinkin elinden aldığını öne sürdü. Ayrıca Akanın kira yüzünden Rum Vakfıyla mahkemelik olduğunu yazdı. İddialara Tarık Akan, Hrant Dinkin kardeşi Orhan Dink ve Bakırköy Aya Yorgi Rum Kilisesi Vakfı Başkanı Niko Atanasyadisten yanıt geldi.
 
İDDİA 1: Dündar Kılıç aracı oldu      
YANIT 1: Dündarları karıştırdılar
Tarık Akan: Bunlar iddialarını yalan üzerine kurmuşlar. Duyunca şoke oldum. Hepsini mahkemeye vereceğim. Yok öyle bir şey, nereden çıkarmışlar anlamıyorum. Biz bu okulu kurduğumuzda benim bir ortağım vardı, adı da Dündar Uçardı. Ortaklığımız yedi yıl önce sona erdi. Kendisi o dönem Özel Okullar Derneği başkanıydı. Ben eğitimciliği ondan öğrendim. Bunlar Dündar Uçarı Dündar Kılıç diye yazıyorlar.

İDDİA 2: Hrant Dink tehdit edildi
YANIT 2: Gönül rızasıyla verdik
Orhan Dink: Tarık Akana yüklenmek istiyorlarsa, bunu ağabeyim Hrant Dink üzerinden yapmasınlar. O yazılanlar bizim açımızdan doğru değil. Biz 90lı yıllarda Taş Mektepi kiraladık ama daha önce Tarık Akana söz verildiğini öğrenince gönül rızasıyla okulu ona verdik. Tarık Akan o okulda iyi bir eğitim yapıyor. Olayın bizi ilgilendiren bir yönü yok.

İDDİA 3: Rum Vakfı ile mahkemelik  
YANIT 3: Kirayı zamanında öder
Niko Atanasyadis: Özel Taş İlköğretim Okulu, bizim vakfındır. Tarık Akanı yıllardır tanıyoruz, uyumlu bir kiracımızdır, çok sevdiğimiz iyi bir arkadaşımızdır. Kiralarını hep zamanında öder. Kira artışı yaptığımızda da bizleri anlar. Şimdiye kadar mahkemelik olacak bir olay yaşamadık. Aramızda bugüne kadar hiçbir problem çıkmadı.
Hürriyet/Demirhan Hararlı


Geri Dön