Tasarım Bineali'nin 2012 teması; Kusurluluk!
Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjicin önerisi ile İstanbul Tasarım Bienalinin teması, Kusurluluk (Imperfection) olarak belirlendi
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 13 Ekim 2012 - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienalinin teması belirlendi.
İstanbul Tasarım Bienalinin tema metnini kaleme alan Deyan Sudjic, sonsuz katmanlara ve sürekli gelişen kentsel, sosyal ve kültürel değişimin getirdiği canlılığa sahip bir şehir olarak İstanbulun bu temanın içeriğini incelemek için en uygun şehir olduğunu belirtiyor. İstanbul Tasarım Bienali, Kusurluluk temasıyla, bir yandan İstanbul'un farklı yaratıcı potansiyeline övgü niteliği taşırken, bir yandan da günümüz dünyasında tasarım ile ilgili geniş bir bakış açısının oluşumunu destekleyecek. Dünyaya İstanbul hakkında bir şeyler söylerken, çağdaş tasarımın doğası adına keskin bir bakış açısı sunacak dedi.
13 Ekim 2012 - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım (şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ve yeni medya tasarımı gibi başlıca tasarım mesleklerini ve bu mesleklerle ilişkili tüm yaratıcı alanları kapsayacak. Bienalin teması davet edilecek küratörler tarafından yorumlanacak. Ayrıca farklı mekânlarda yer alacak tematik sergiler aracılığıyla bienal temasına vurgu yapılacak. Bienal kapsamında yer alacak etkinlikler, sergiler, enstalâsyonlar, atölye çalışmaları, seminerler ve sunumlar için kusurluluk teması belirleyici olacak.
İstanbul Tasarım Bienalinde yer almak isteyen katılımcılara yapılacak açık çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiler 2011 Ekim ayında duyurulacak.
İstanbul Tasarım Bienalinin Danışma Kurulunda Deyan Sudjic'in yanı sıra endüstriyel tasarımcı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Asatekin, Material Connexion CEOsu George Beylerian, sanat tarihçisi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu, grafik tasarımcı ve Bek Tasarım Danışmanlık kurucusu Bülent Erkmen, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. John Heskett, endüstriyel tasarımcı ve Defne Koz Studio kurucusu Defne Koz, mimar ve Koleksiyon Mobilya kurucusu Faruk Malhan, fütürist ve Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, içmimar ve Sevil Peach Architecture and Design kurucusu Sevil Peach, mimar ve Arradamento Mimarlık Dergisi editörü Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Vitra Tasarım Müzesi Direktörü Alexander von Vegesack bulunuyor.
Tasarımı anlamak, anlatmak ve bu konudaki farklı tartışma noktalarını İstanbula taşımak hedefiyle yola çıkan İstanbul Tasarım Bienalinin eş sponsorluğunu, Eren Holding ve VitrAnın yanı sıra yaratıcı sektörün önde gelen iki firması daha üstlenecek. Tasarım Bienali hazırlık sürecinde atölye çalışmaları ve seminerler gibi çeşitli ön etkinlikler düzenlenmeye devam edecek.
İstanbul Tasarım Bienali ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://tasarimbienali.iksv.org
(212) 334 07 66