27 / 04 / 2024

Taşyapı 1 milyar dolarlık konut yatırımı için düğmeye bastı!

Taşyapı 1 milyar dolarlık konut yatırımı için düğmeye bastı!

 Taşyapı'nın Patronu Emrullah Turanlı, toplam 1 milyar dolarlık konut yatırımına start verdiklerini açıkladı. Turanlı, '3 bin konut yapacağız. İlk 3 projeyi eylül ayında satışa sunuyoruz. Metrekare fiyatı ise 7-10 bin dolar arasında olacak' dedi



2 yıldır gözlerden uzak olan ve zamanının çoğunu yurtdışında geçiren Taşyapı'nın Patronu Emrullah Turanlı, toplamda 3 bin konutu bulacak ve 1 milyar dolara mal olacak yeni yatırımlarına start verdiklerini açıkladı. Eylül ayında 3 yeni konut projesinin lansmanını yapacaklarını söyleyen Turanlı, 'Biz Taşyapı olarak lüks konut yapıyoruz, metrekaresini 10 bin dolara satıyoruz. Dünyada bu kadar kriz varken kimse bir daireye 1 milyon dolar vermeyeceği için son 2 yılda lansman yapmak bana fuzuli geldi. Ancak eylül ayında bazı projelerin tanıtımlarına başlayacağız' dedi. Turanlı şöyle devam etti: Ama ne kadar verim alacağımız, o günün şartlarına bağlı. Bugünden yarına her şey değişebiliyor. Suriye'ye proje geliştirmeye gittim, olaylar çıkınca, yalınayak otele kaçmak zorunda kaldım.'

KREDİLER HAZIR
1 milyar dolar konut yatırımı için arazilerin alındığını, projelerin de hazır olduğunu anlatan Turanlı, '2-3 ciddi projenin ruhsatı çıktı. Biz bu sürecin yüzde 60 ayağını tamamladık. Finans olarak da yatırım maliyetinin yüzde 20'sini hazırladık. Kredilerimiz de hazır. Çıkan ruhsatımızı uygulamaya koyacağız' diye konuştu.

İlk proje Bağdat Caddesi'ndeki Taşkule
İLK projenin, Bağdat Caddesi'nin üstünde Selami Çeşme'de olduğunu vurgulayan Turanlı, 'Burada 7 yıldır mücadele ettiğimiz proje var. İçinde 750 konut bulunan 50 katlı 4 bloktan oluşacak' dedi. Turanlı, bu proje için önce Four Wings ismini düşündüklerini ancak sonra vezgeçtiklerini anlatan Turanlı, 'Türkiye'de yabancı ismi projelere biz getirdik. Sonra laçkaya döndü her önüne gelen yabancı isim koyarak bu işin cılkını çıkarttı. O yüzden arkadaşlara Türkçe isim bulun diye talimat verdim. Büyük ihtimalle bu projenin isme Taşkule olacak. Eylül ayında satışa sunacağımız bu projede metrekare fiyatı 7-10 bin dolar arasında değişecek.

1 hanımın 5 beyi olmaz kooperatifle iş yapılmaz
MASLAK'taki Mashatten Projesinin İstanbul'un en iyi projelerinden biri olduğunu ancak orada çok büyük bir talihsizlik yaşadıklarını söyleyen Turanlı, 'Nasıl 1 hanımın 5 tane beyi olmazsa, kooperatiflerle de iş olmaz. Sosyal tesisler ve çarşı alanının açılma yetkisi ikimizde. 3 yıldır çarşıyı açtırmadılar. Mashatten hak ettiği değeri bulamadı' diyor.

Altunizade'ye 200 konut
SEYRANTEPE'de yapılacak karma proje için de ruhsatın alındığını söyleyen Turanlı, '200 bin metrekare inşaat alanında, 20 bin metrekare otel, 20 bin metrekare ofis, 35 bin metrekare de konut olacak. Orada Hilton'la çok güzel çalışmalar yapıyoruz ama henüz netleştiremedik' diye devam etti. Altunizade'de 7 yıl önce aldıkları 300 dönümlük bir arazilerinin olduğunu ifade eden Turanlı, burada içinde 200 civarında konut olacak, 7-8 blokluk bir proje yapacaklarını, bu projenin de eylül ayında satışa sunulacağını, metrekare fiyatının 10 bin dolar olacağını ifade etti. Turanlı, bazı projeleri 2012 yılına kaydıracaklarını, Şişli'de 2 tane çok önemli arazileri bulunduğunu sözlerine ekledi.

İleride politikaya girebilirim
Doğan ile ortaklığı hayalkırıklığı olsa da ortaklıklara sıcak baktığını vurgulayan Turanlı, 'Şu anda da yerli yabancı görüştüğüm kişiler var. Onlara ortaya çıkın, sonra işleri size bırakacağım, politikaya gireceğim diyorum. Ama çıkmıyorlar' diye anlatıyor. Politika konusunda ciddi olup olmadığını sorduğumuzda ise Turanlı, 'Hepimizin hayatında politika var. Bence Türkiye'de sorunlar 1 yılda çözülür. Ama ben bir partiye bağlı olamam. Niyetim olduktan sonra bağımsız olurum' diye yanıt verdi.

Aydın Abi'yi severim ama bana haksızlık yaptı
EMRULLAH Turanlı, Trump Tower projesinden dolayı Aydın Doğan'a kırgın olduğunu ifade ederek, 'Biz orada hisselerimizi satmak zorunda kaldık. Aslında bu gönüllü bir alışveriş olmadı. Ben Aydın Abi'yi severim, bugün bana bir görev verse yaparım. Ama bana haksızlık yaptılar mı yaptılar' diye anlatıyor. Turanlı, 'Kriz olmasaydı, belki bunlar yaşanmayacaktı' diye ekliyor.
Akşam/Şenay Büyükköşdere


Geri Dön