10 / 05 / 2024

Taşyapı İnşaat Doubletree by Hilton İstanbul-Moda'yı açtı!

Taşyapı İnşaat Doubletree by Hilton İstanbul-Moda'yı açtı!

Taşyapı, yedi yıl önce gündeme aldığı, bu süreç içinde arazi geliştirme çalışmalarıyla altyapısını hazırladığı turizm yatırımlarının ilkini dün İstanbul Anadolu yakasında hizmete açtı



Taşyapı, yedi yıl önce gündeme aldığı, bu süreç içinde arazi geliştirme çalışmalarıyla altyapısını hazırladığı turizm yatırımlarının ilkini dün İstanbul Anadolu yakasında hizmete açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, sırada altı yeni yatırımın daha olduğunu söyledi

Taşyapının 80 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçen ve Anadolu yakasının ilk beş yıldızlı Hilton Worldwide markalı oteli olarak nitelendirilen 'Doubletree by Hilton Istanbul-Moda'  hizmete açıldı. Otel, Taşyapı'nın uzun zamandır planladığı turizm yatırımlarının ilk halkası olarak kabul ediliyor. 247 odalı otelde oda fiyatları 150 euro ile 2 bin 500 euro arasında değişiyor.

Turizm sektörüne girme kararını yedi yıl önce aldıklarını, bu süreç boyunca arazi satın almaları ve projelendirme sürecinin devam ettiğini belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı,  turizmdeki yatırım planlarının 13 bin kişilik istihdamla 600 milyon euro üzerine kurulu olduğunu kaydetti. 80 milyon euro yatırımla açtıkları bu oteli,  zincirin ilk halkası olarak nitelendiren Turanlı, yurtiçi ve yurtdışında toplam altı yatırım planladıklarını kaydetti. Öte yandan, yatırım planları önündeki engellere dikkat çeken Turanlı, şöyle konuştu:
"Arazilerin tamamını aldık, ama maalesef ne hikmetse bu kadar işsizlik varken projeler engelleniyor. Türkiye'de en büyük sorun işsizlik. Sadece turizm projesi 13 bin kişiye iş verecek. Yatırıma start veremiyoruz. Ruhsat alamadığımdan boynum bükük belediyelerin kapısında bekliyorum, ne zaman ruhsat alabilirsem o zaman devam edeceğim. Biz, sıfırdan başlayan bir kuruluş olarak bugün 7-8 milyar dolarlık iş hacmine ulaştık. Ama, ne yazık ki Türkiye'de bazı gruplar maalesef, işadamının kıymetini bilmiyor, saygısızlık yapıyor."

Konuta 1 milyar dolarlık yatırım

Diğer yandan, benzer bir mücadeleyi bulundukları beş ayrı sektörde sürdürdüklerine değinen Turanlı, konut alanında 1 milyar dolarlık yatırımları bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Enerji sektörüne girip çıktık. Ekonomik krizden dolayı Amerikalı ortağımızla olan anlaşmalar yürümedi. Ayrılıp da hissemizi satarken iki yıl boyunca enerji sektörümüze yatırım yapmayacağımız şartı söz konusuydu. Süre, geçen mart ayında doldu. Bu sene sonuna kadar ve önümüzdeki yıl enerji sektöründe ciddi yatırımlar yapacağız."


KUTU...
DİYARBAKIR'A HİLTON
Taşyapı, otel yatırımlarına ayıracağı 600 milyon euro'luk bütçeyle Diyarbakır'a da yatırım planlıyor, İstanbul Etiler'e de. Diyarbakır'daki yatırım planı 100 milyon euro. Proje otelin yanı sıra bir de AVM'den oluşuyor. Firma, burada Hilton Oteli ile anlaşmak istiyor. Şirketin diğer yatırımları ise şöyle:

Nerede, hangi yatırımı planlıyor
Yer Kapsamı Bulunduğu aşama
- İstanbul Etiler Otel İnşaatı devam ediyor
- İstanbul Seyrantepe Otel-ofis-rezidans İnşaata nisan ayında başlanacak
- İstanbul Gayrettepe Otel-katlı otopark İnşaatı sürüyor
-İstanbul Haydarpaşa Otel
- Ankara Otel
- Diyarbakır Otel-AVM

 


Geri Dön