05 / 05 / 2024

Tataristan Ankaralı işadamlarını yatırım için davet etti!

Tataristan Ankaralı işadamlarını yatırım için davet etti!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şamil Ageev işbirliği anlaşmasına imza attılar. Tataristan, Rusya ekonomisinde 5'inci sıraya yükseldi...



Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, dün bir araya geldiği Ankaralı sanayicileri ülkesine yatırım yapmaya davet ederken, "Tataristan yatırım alanında cazip bir ülke ve Rusya ekonomisinde 5'inci sıraya yükseldi. Petrol rafineri, makine üretimi, traktör üretimi, yolcu gemisi üretimi, tekstü, medikal, eğitim, hizmet ve inşaat sektörlerinde işbirliğine açığız. İki ülke halkları arasındaki bu kardeşliği ticarete dönüştürelim" dedi. 


Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, resmi bir ziyaret için geldiği Ankara'da ASO l'inci OSB'yi ziyaret etti, sanayicilerle yemek yedi.  Ankara  Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Cumhurbaşkanı Minnihanov'un yanısıra Tataristan Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Başkan Yardımcısı Ruslan Kabirov, Tataristan Cumhuriyeti Yatırımlardan Sorumlu Bakanı Taliya Minnulina, Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şamil Ageev, Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safî ve Tataristan'la iş yapan çok sayıda ASO üyesi sanayici katüdı. 

"Türk yatırımcılar, Tataristan ekonomisinin %25'ini oluşturuyor" Toplantıda sanayicilere hitap eden Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Türk ve Tatar halkları arasındaki köklü bağları daha da derinleştirmek için gayret göstereceğini ifade etti. Tataristan'daki Türk yatırımlarını takdirle karşıladıklarını kaydeden Minnihanov, "Türk işadamlarının Tataristan'a ilgisi her geçen gün artıyor. Türk işadamlarının Tataristan'daki yatırım hacmi 1 milyar doları aştı. Türk yatırımcüar neredeyse Tataristan ekonomisinin yüzde 25'ni oluşturuyor" dedi. Ankaralı yatırımcıları Tataristan'a davet eden Minnihanov, "Tataristan yatırım alanında cazip bir ülke. 

Tataristan Rusya ekonomisinde 5'inci sıraya yükseldi. Petrol rafineri, makine üretimi, traktör üretimi, yolcu gemisi üretimi, tekstil, medikal, eğitim, hizmet ve inşaat sektörlerinde işbirliğine açığız. İki ülke halkları arasındaki bu kardeşliği ticarete dönüştürelim" dedi. 

Tataristan ve Ankara sanayi odaları arasında işbirliği. 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise Ankara'daki sanayi işletmelerinin üçte ikisinin organize sanayi bölgelerin; de faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Özdebir, "Bu durum, sanayi işletmelerinin birlikte iş yapa: bilme olanaklarını artırmakta, si; nerji yaratılmasını sağlamaktadır ASO'nun gerçekleştirdiği l'inci ve 2'nci OSB'ler çevreye dost, arıt? 

ma sistemleriyle dünya çapında modern sanayi alanlarıdır. Türkir ye'nin en modern organize sanayi bölgeleri Ankara'da yer almakta-, dır" diye konuştu. , + Ankara'da faaliyet gösteren sar nayi işletmelerinin yüzde 37'sinin ihracat yaptığını belirten Özdebir, "Ankara'nın ihracatı, bu yıl 8 milyar doları aştı. Ankara'nın bir kent olarak gücü, onun bilgi ve teknoloji üretme kapasitesinden kaynaklanmaktadır" diyerek Ankara'nın işletme, istihdam, üretim teknoloji: si ve rekabetçilik performanslarına ilişkin bilgi verdi. Konuşmaların ardından Ankara Sanayi Odası ile Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. 


Dünya


Geri Dön