28 / 04 / 2024

Aktay'tan Didim'deki gayrimenkulün yatırım süresinin dondurulması için başvuru!

Aktay'tan Didim'deki gayrimenkulün yatırım süresinin dondurulması için başvuru!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bağlı ortaklığı Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş'nin Aydın Didim'de bulunan turizm tahsisli gayrimenkul'ün yatırım süresinin dondurulması için başvuruda bulundu.




Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bağlı ortaklığı Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş'nin Aydın Didim'de bulunan turizm tahsisli gayrimenkul ile ilgili olarak yatırım süresi dondurma talebi hakkında açıklamada bulundu. 


Açıklama:

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan 25.07.2014, 22.09.2014, 25.11.2014 ve 27.01.2015 tarihli açıklamalarımız ile; bağlı ortaklığımız Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. (Aktay Tuzim) tarafından, Aydın ili Didim ilçesinde bulunan turizm tahsisli gayrimenkulü ile ilgili olarak irtifak hakkı tesis işlemlerinin sağlanabilmesi için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne (Milli Emlak) başvuruda bulunulduğu; başvuru ile ilgili olarak Milli Emlak tarafından Aktay Turizm'e; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Emlak arasında konuyla ilgili olarak yazışmaların devam ettiği ve sonuç hakkında Aktay Turizm'in ayrıca haberdar edileceği bilgisi verildiği bildirilmiştir. Gelinen aşamada işlemler devam etmekte olup, ne zaman sonuçlanacağı bilinmemektedir. 


Bununla birlikte yapılan imar uygulaması ile ilgili olarak; Didim İlçe Mal Müdürlüğü tarafından Aydın 1. İdare Mahkemesine 2013/886 Esas sayılı dosyasından imar uygulamasının iptal edilmesi doğrultusunda dava açılmış olup, Aydın 1.İdare Mahkemesinin 2014/180 sayılı Kararıyla dava konusu işlemlerin iptaline karar vermiştir. Didim Belediyesi 2014/6260 Esas numarası ile Aydın1.İdare Mahkemesinin iptal kararını Temyiz etmiştir.  Dava süreci devam ettiğinden dolayı üst hakkı kurulamamakta ve yapı ruhsatı için müracaat edilememektedir. 


Yukarıda yapılan açıklamalar sebebiyle Aktay Turizm, "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik"in 17. maddesinin 7. fıkrasınca, yatırım süresinin dondurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştur.


Geri Dön