29 / 04 / 2024

Tatilcilerin tercihi ‘villa’ oldu!

Tatilcilerin tercihi ‘villa’ oldu!

Dünyayı derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok açıdan tüketici tercihlerini değiştirdi. Vatandaşlar tatil için yazlıklara, müstakil evlere ve villalara yönelmeye başladı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok açıdan tüketici tercihlerini değiştirdi. Özellikle tatil ve konut konusunda. Artık kişiler, tatil için yazlıklara, müstakil evlere ve villalara yönelmeye başladı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2020 sezonunda yükselen trendin, uzun dönemli ‘villa kiralama’ olacağından bahseden Capital Partners kurucu ortağı Burak Öymen, kendilerinin de Muğla-Milas’ta kiralayabilecekleri Six Senses Kaplankaya çatısı altında 24 adet özel villa tipi rezidansın olduğundan bahsetti. Bu sezon sadece uzun vadeli kiralamalara yöneleceklerini ifade eden Öymen, “Şu anda yüksek rağbet görüyoruz. Villa konaklamalarında minimum geceleme, bugünlerde iki hafta ve üzeri olarak geliyor. Uçuşlar açıldıkça yurtdışından insanlar Türkiye’ye gelmek isteyecek” açıklamasında bulundu. 

TURİZM ETKİLENDİ

Türkiye’de başlanan turizm altyapısının Avrupa’ya hizmet edebilecek şekilde kurulduğundan bahseden Öymen, yatırımcıların beklenmedik krizlere karşı dayanıklı olması gerektiğini sözlerine ekledi. Öymen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Herhangi bir ülkede yatırım yaptığınız zaman, ekonomik iniş çıkışları belli periyotlarda yaşarsınız. Örneğin bir otelle, işletme anlaşması yaptığınız zaman, her 10 seneye, iki yıllık kriz süresi konuluyor. 40-50 senelik bir projeye kalkışıyorsanız eğer, 4-5 kez inişli çıkışlı dönem yaşayacağınızı öngörmelisiniz. Şimdi de pandemi çıktı ve en fazla turizm etkilendi.”

KONUTUN DEĞERİ ÖNE ÇIKTI

Pandemi döneminde bazı şeylerin değerinin anlaşıldığından bahseden Burak Öymen, “Evimiz olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı gördük. Okula gitmeden eğitim alınabildi. AVM’ye gitmeden alışveriş yapılabildi. İşe gitmeden de işler devam etti. Ancak evimiz olmadan bunların yapılamayacağı görüldü. Koronanın kısa vadedeki en belirgin etkilerinden bir tanesi, konut sektörünün değerinin tekrar öne çıkmış olması” dedi.

BÜYÜKLÜKLER 175-380 METREKARE ARASINDA

SIX Senses Kaplankaya villalarıyla ilgili konuşan Burak Öymen, “Villaların büyüklükleri 175-380 metrekare arasında değişiyor. 5 milyon metrekare açık alan ve 9 ayrı koy ile çok amaçlı bir projeyiz. Villa kiralama fiyatlarımız, konaklama süresine bağlı olarak 25-55 bin Euro arasında değişiyor” diye konuştu.

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Kovid-19'la villa tipi otellere talep arttı!


Geri Dön