04 / 05 / 2024

Tatilde taksit sınırı olmayacak!

Tatilde taksit sınırı olmayacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörü çıkarıldı. Erken rezervasyon ile alınan tatil paketlerinde satışların yüzde 9o'ı takside yapılıyor....




Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörü çıkarıldı. 


Kurumun beyaz eşya, turizm ve otomotiv sektörünü kapsayan yeni düzenlemenin hazırlıkları sürerken, BDDK yetkilileri ile bir görüşme yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) ikna çabaları sonuç verdi. Erken rezervasyonlar ile birlikte tatilden 7 ay önce başlayan ödemeler sistemi BDDK'yi ikna edince, yetkililer taksitli tatile devam dedi. Erken rezervasyon ile alınan tatil paketlerinde satışların yüzde 9o'ı takside yapılıyor. Tatilcinin 7 ay öncesinden ödeme yapmaya başladığını açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu durumu BDDK ile yaptığımız görüşmede onlara da anlattık. Burada önödeme söz konusu. Tatilden sonraya uzayan bir durum yok" açıklamasını yaptı. 


Birgün


Geri Dön