29 / 04 / 2024

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!

Piyasalarda gayrimenkul zenginliği ile bilinen, 2012'de vefat eden merhum iş insanı Şehmus Tatlıcı’nın kızı Gülşen İlter’in borcundan dolayı Tatlıcıların Kanlıca'daki yalısının bir kısmına haciz geldi.



74 yaşında vefat eden ve ailesine 1.5 milyar dolarlık servet bırakan işadamı Şeyhmus Tatlıcı’nın kızı Gülşen İlter’e haciz geldi. Boğazın nezih semtleri arasında yer alan Kanlıca'da bulunan yalının 1/60 hissesi için Beykoz İcra Müdürlüğü'nce yaptırılan değer tesbiti sonucu 460 metrekarelik alanda yer alan yalı ve müştemilatın icradan dolayı açık artırma ile satışa çıkarıldı.

20 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE


Sözcü gazetesi yazarı Derin Gökçe'nin yaptığı araştırmalara göre yalının piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon dolar civarında olduğu uzmanlarca belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bosforce Yönetici Ortağı Ulvi Özcan Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada ‘'Yalının içini gezmedim ama dışarıdan gördüğüm kadarıyla güzel ve bakımlı bir yalı. Bugünkü piyasa koşullarında fiyat vermek oldukça zor olsa da iyi bir yalının her zaman piyasaya çıkmayacağını göz önüne almak gerekli. Ama hisse satışı zor bir iş muhtemelen ortaklarından biri alabilir'' dedi.

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!

Beykoz İlçesi Kanlıca Mahallesi 116 ada 2 parsel sayılı gayrimenkulün içerisinde Halide Edip Adıvar Caddesi numara 15 adresiyle anılan etrafı duvarlarla çevrili, havuzlu 400 metrekare taban alanlı 2 katlı yalı ve 60 metrekare taban alanlı yalıda çalışan görevlilerin bulunduğu tek katlı bir yapı mevcut. Yalı hissesinin birinci satış günü 06 Kasım tarihinde olacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde İkinci satış günü  4 Aralık tarihinde yapılacak. Satış yeri ise Beykoz İcra Müdürlüğü Kalemi olacak.

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!

2012 YILINDA VEFAT ETTİ

Yaklaşık 1.5 milyar dolarlık serveti bulunan iş insanı Şeyhmus Tatlıcı, 1938 yılında Diyarbakır’da doğdu. Ağabeyi Salih Tatlıcı ile beraber iş hayatına tatlıcılık yaparak atıldı. Hayatının ilerleyen dönemlerinde aralarında “Tat Towers” ve “Sapphire Gökdeleni” gibi birçok gayrimenkulün yer aldığı büyük bir servetin sahibi oldu. 9 çocuk 15 torun sahibi 74 yaşındaki Şeyhmus Tatlıcı, 16 Haziran 2012'de tatilini geçirmek için gittiği Bodrum’un Göltürkbükü Beldesi’ndeki yazlığında yaşamını yitirdi.

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!


Geri Dön