16 / 05 / 2024

Tatsuya Yamamoto 'nun cenazesi toprağa verildi!

Tatsuya Yamamoto 'nun cenazesi toprağa verildi!

Spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonrası önceki gün yaşamını yitiren Türkiye aşığı Japon mimar Tatsuya Yamamoto"nun (49) cenazesi, İstanbul"da toprağa verildi



Spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonrası önceki gün yaşamını yitiren Türkiye aşığı Japon mimar Tatsuya Yamamoto"nun (49) cenazesi, İstanbul"da toprağa verildi.
               
24 yıldır Türkiye"de yaşayan, Türk vatandaşlığına geçen ve Müslüman olan Yamamoto için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi"nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.
               
Tatsuya Yamamoto"nun eşi Gonca Telli Yamamoto ve 16 yaşlarındaki kızları Eda, caminin avlusunda taziyeleri kabul etti. Gonca Telli Yamamoto, 'çok iyi bir insandı. Hiç kimseye kötülüğü olmamıştır. Bizi çok iyi yaşattı. çok erken yaşta aramızdan ayrıldı' dedi.
               
Yamamoto"nun 20 yıllık arkadaşı ve iş ortağı Gökhan Aktan Altuğ da '20 senedir birlikteydik. Burayı kendi memleketi gibi görüyordu' dedi.
               
Yamamoto"nun üniversite yıllarından arkadaşı Takashi Taire da ailesi adına törene katıldığını ifade ederek, 'çok iyi bir insandı. çok üzgünüm. Anne ve babası yaşlı olduğundan onları temsil etmek adına ben geldim' diye konuştu.
               
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan da ' Türk-Japon ilişkilerinin gelişmesi açısından büyük bir katkı sağlamıştı. Acımız büyük' dedi.
               
Yamamoto"nun cenazesi, çengelköy Mezarlığı"nda toprağa verildi.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Tatsuya Yamamoto son yolculuğuna uğurlandı
Mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinden olan ve 49 yaşında hayata veda eden Tatsuya Yamamoto, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camii"nde   kılınan cenaze namazının ardından, çengelköy Mezarlığı"na defnedildi.
Yamamoto, 18 Aralık 2010 Cumartesi akşamı, spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Yamamoto, öğretim görevlisi Doç. Dr. Gonca Telli ile evli ve bir kız çocuğu babasıydı Meslek hayatı boyunca gerçekleştirdiği birçok ulusal ve uluslararası önemli proje ile tanınan Yamamoto, meslektaşı Gökhan Aktan Altuğ ile kurduğu TAGO Mimarlık ile bir çok önemli projeye imza atmıştı. Tatsuya Yamamoto, Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi"nde de öğretim görevlisi olarak Türk mimarlığına büyük katkılarda bulunmuştu.

Tatsuya Yamamoto Türkriye"de Ser Plaza, Sarkuysan İş Merkezi, İkebana, Natura Evleri, Dumankaya'nın Vizyon, İkon, Cadde ile Adres Lobi'ye ilaveten Bay Residence, Rixos Bomonti Residence, Soyak Siesta ve Park Aparts, Bursa Korupark ve Sinpaş  Ankara  Oran projelerininde aralarında bulunduğu bir takım projelere imza atmıştı.


Geri Dön