28 / 04 / 2024

Tatvan'da çevre düzenlemesi yapılıyor!

Tatvan'da çevre düzenlemesi yapılıyor!

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyısında bulunan çöp döküm alanları belediye tarafından yapılan çalışmalarla kaldırılarak yerine çevre düzenlemesi yapılıyor. Belediye Başkanı Aksoy, çöp havzalarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi...




Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyısında bulunan çöp döküm alanları belediye tarafından yapılan çalışmalarla kaldırılarak yerine çevre düzenlemesi yapılıyor.


Tatvan Belediyesi olarak her alanda çalışma yürüttüklerini ve bu kapsamda öncelikli olarak çevre temizliğine önem verdiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Van Gölü kıyısında uzun zamandır çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgelerde rehabilitasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yerleşim alanları içerisinde bulunan ve vahşi depolama alanı olarak kullanılan bölgelerde çevreye yayılan çöp ve küller görüntü kirliliğinin yanı sıra bölge sakinlerini rahatsız etmesi ve sağlık açısından tehdit oluşturması nedeniyle kaldırdıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Mezbahane yolu üzerinde bulunan alandan itibaren başlayarak sebze hali karşısı ve etrafı, Nabe Deresi mevkii ve belirli bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından çalışma yapılan bölgelerde tasfiye işlemlerinin ardından alan toprak ile dolgu yapılarak çöp havzalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmalar ilçenin farklı bölgelerinde de devam edecektir” dedi.



Kırıkhan Olay


Geri Dön