02 / 05 / 2024

TAV 140 milyon dolar kira ödedi

TAV 140 milyon dolar kira ödedi

TAV, İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali, Katlı Otopark ve Genel Havacılık Terminali'nin işletmesine ilişkin 2009 yılına ait 140 milyon dolarlık kirayı ödedi.



TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Türkiye ekonomisinin en önemli özelleştirmelerinden birisi olan İstanbul Atatürk Havalimanı özelleştirmesinin 2009 peşin kirası olan 140 milyon doları gününde sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. TAV'ın 2000'de yapımını tamamlayarak işletmeye açtığı Dış Hatlar Terminali ile 2005'te işletmesini üstlendiği İç Hatlar Terminali, Katlı Otopark ve Genel Havacılık Terminali'nin 2009 yılı kira ödemesiyle ilgili çek dün Sani Şener tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teslim edildi.

Hayat devam ediyor

"Havalimanı işletmeciliğinin ekonomisi krizlere diğer sektörlere oranla daha dayanıklı bir durum sergiler. Bu geçmişteki deneyimlerimizde de böyle oldu" diyen Sani Şener, şöyle konuştu: "TAV Havalimanları her zaman yolcu memnuniyetini göz önünde bulundurarak maliyet disiplinini bozmadan taahhütlerini yerine getiren bir kuruluştur. 140 milyon dolar olan bu yılki kiramızı öderken, küresel krize rağmen hayatın devam ettiği, morallerimizin en üst düzeyde olmasının gerektiği ve Türkiye ekonomisine güvenme inancını kamuoyuyla da paylaşabilmek için böyle bir tören düzenledik."

2021'e kadar TAV işletecek

DHMİ ile TAV İstanbul arasında 16 Haziran 2005'te imzalanan sözleşme kapsamında, TAV Havalimanları Holding Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile Katlı Otoparkı ve Genel Havacılık Terminali işletmesini KDV dahil 3 milyar dolarlık teklifle kazandı. 690 milyon dolar peşin ödeme yapan TAV İstanbul, 2 Ocak 2021 tarihine kadar Atatürk Havalimanı'nı işletme hakkına sahip.

TAV'ın işlettiği diğer havalimanları

TAV Havalimanları, Türkiye'de İstanbul Atatürk,  Ankara  Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni, Gürcistan'da Tiflis ve Batum, Tunus'ta Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nı işletiyor. TAV Havalimanları, Antalya Gazipaşa Havaalanı ile Tunus'un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın ve Makedonya'daki Üsküp Alexander the Great ve Ohrid'deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı'nın işletme hakkına sahip.

Hürriyet

Geri Dön