28 / 04 / 2024

TAV, 3. havalimanına karşı değil!

TAV, 3. havalimanına karşı değil!

çılgın Proje'nin içinde yer alan İstanbul'a üçüncü havaalanına bir destek de TAV CEO'su Sani şžener'den geldi. Dünyanın birçok yerindeki havalimanlarının işletmesini yapan şžener, 3. havalimanının gerekli olduğu konusundaki görüşlere katıldığını söyledi



şžener, 'Bu projenin kanal İstanbul ile birlikte açıklanması iki projenin entegre olduğunu gösterir.' dedi.TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani şžener, İstanbul'a yapılması planlanan 3. havalimanına karşı olmadıklarını söyledi. TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi Kulübü'ne konuşan TAV CEO'su Sani şžener, havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul'a 3. havalimanı yapılması gerektiği konusundaki görüşlere kendisinin de katıldığını anlatan şžener, yapılacak havalimanının zamanlamasının çok önemli olduğunu söyledi. şžener, Atatürk Havalimanı'nın şehir içinde yer alması nedeniyle çok avantajlı konumda bulunduğuna dikkat çekerek, 3. havalimanının, Kanal İstanbul Projesi ile açıklanmasının da, iki projenin entegre olduğunu gösterdiğini söyledi. Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye'deki havalimanları dünya standartlarının çok üzerine çıktı. Bu gerçeğe kimsenin itiraz edemeyeceğine işaret eden şžener, en yeni ve en modern havalimanlarının Türkiye'de bulunduğunu söyledi. Türkiye'de havacılık sektörünün tüm aktörleriyle önemli yerlere geldiğini, bu gelişmenin sekteye uğramadan süreceğini dile getiren deneyimli işadamı, özelleştirme politikasıyla havacılığın çok büyüdüğünü anlattı.

Sivil havacılıkta en büyük gelişmeyi Türk Hava Yolları (THY) yaşadı. THY'nin kendilerinin havacılığa başladığında 62 olan uçak sayısının bugün 177'ye ulaştığını, iç hatlarda özel havayollarının da seferlere başlaması ile sivil havacılığın inanılmaz büyüdüğünü belirten şžener, 'Uçakla seyahat lüks olmaktan çıktı. 2008'de 38 milyon olan yolcu sayısı, geçen yıl 102 milyona ulaştı.' dedi. şžener, havalimanlarındaki güvenlik arama noktaları ile ilgili sıkıntıları da bildiklerini belirterek, yurtdışındaki uygulamalardan farklı Türkiye'deki havalimanlarının girişinde bulunan arama noktaları ile ilgili çalışmalar olduğunu kaydetti. Emniyetin güvenlik konusunda hassas davrandığını ifade eden şžener, 'Havalimanlarında en küçük kargaşa bile istemiyoruz.  Ankara  Esenboğa ve  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'nda kapıların önünden pasaportların önüne alınan arama noktası uygulamasını İstanbul Atatürk Havalimanı'na da getirmeye çalışıyoruz.' dedi.

Havada seçim trafiği arttı

12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlerde oyunu kullanmak için yurtdışından gelen vatandaşlar havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. şžirketler artan yolcu talebi nedeniyle ek seferler koydu. 9-12 Haziran arası toplam yolcu sayısı 2010'da 22 bin 66 iken, bu yıl yüzde 69 artışla 34 bin 99'a ulaşması bekleniyor. Seçimler sonrası 13-16 Haziran arası ise 2010 yılında 19 bin 993 olan toplam yolcu sayısının bu yıl yüzde 60 artış ile 31 bin 988 civarında olacağı planlanıyor. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, seçimlerin yaz başına denk gelmesinin havayolu şirketlerinin birçok hatta ek sefer koymasını zorunlu kıldığını söyledi.
Zaman


Geri Dön