20 / 05 / 2024

TAV, havalimanlarını üç boyutlu gerçeklikle tanıştırdı!

TAV, havalimanlarını üç boyutlu gerçeklikle tanıştırdı!

Toplantıda konuşan Türkel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç Hatlar Terminali'ni son teknolojilerle hayata geçirmek için harekete geçtiklerini ve bir yıldır gerçekleşen çalışmalarla terminali sanal dünyada ayağa kaldırdıklarını söyledi.




TAV İnşaat izmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkel, TAV inşaat, Türkiye ve dünya için iyi bir uygulamaya imza attıklarını belirterek, "Uygulama ile terminal hizmete daha açılmadan, projelendirme ve inşaat sırasında, yolcuların bakış açısından terminal deneyimi irdelenip tasarıma gerekli müdahalelere de olanak sağlandı" dedi. 


TAV İnşaafın infoTRON firması ile beraber gerçekleştirdiği "TRONvvalI" uygulamasıyla Türkiye'de ilk defa uygulanan üç boyutlu gerçeklikle tamamladığı  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı iç Hatlar Terminali'nin tanıtım toplantısı TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkel ile TAV İnşaat Yapısal Tasarım Koordinatörü Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. 


Toplantıda konuşan Türkel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç Hatlar Terminali'ni son teknolojilerle hayata geçirmek için harekete geçtiklerini ve bir yıldır gerçekleşen çalışmalarla terminali sanal dünyada ayağa kaldırdıklarını söyledi. Bu çalışmayla inşaat sırasında tüm aşamalarda sistem entegrasyonunun nasıl sağlanacağını ve işlerle nasıl ilişkilendirileceğini kaydeden Türkel, şu değerlendirmelerde bulundu: 'Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği bir dönemde dünyanın en büyük 3 havaalanı firması arasına girmiş bir firmanın buna tepkisiz kalması söz konusu olamazdı. Kendimizi aşmak adına ve Türkiyeyi bu konuda bir adım daha öteye götürmek adına uygulamayı İzmir projesinde hayata geçirdik. 


Her projenin başında ve ilerleyen zamanlarında ve bittiğinde 'bu projenin bütçesi nedir, parasal durumu nedir, inşaat hangi duruma gelecektir, o duruma geldiğinde bir yerler eksik kalacak mıdır4 bu her yapımcının işin başındayken planmlaması gereken faaliyetlerden bir tanesidir. Bunu klasik yöntemlerle tamamen kağıt üzerinde yaparız. Ancak bu uygulamayla biz bütün bu planlamaları ve bu projeyi hangi şartlarla bitirip bitiremeyeceğimizi izleme şansımız olabildi. Biz bu projede bunu başardık. Bundan sonraki projelerde bunu bir adım daha öteye götürmeyi hedefliyoruz." 


Hürses


Geri Dön