28 / 04 / 2024

TAVAK Vakfı, Göç Müzesi kuracak!

TAVAK Vakfı, Göç Müzesi kuracak!

TAVAK, merkezini Almanyanın Essen kentinden İstanbulun Beşiktaş İlçesine taşımış bulunmaktadır. 28 Kasım 2009da faaliyetlerine başlayan TAVAK Vakfı, uluslararası bir vakıf üniversitesi ve bunun yanında bir Göç Müzesi kurmayı planlamaktadır



 Türk- Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), merkezini Almanyanın Essen kentinden İstanbulun Beşiktaş İlçesine taşımış bulunmaktadır. 28 Kasım 2009da faaliyetlerine başlayan TAVAK Vakfı, uluslararası bir vakıf üniversitesi ve bunun yanında bir Göç Müzesi kurmayı planlamaktadır. Prof. Dr. Faruk Şen başkanlığındaki Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), 2011 yılının Ocak ayından itibaren Ankarada ve Almanyanın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilen toplantılardan sonra çalışmalarını hızlandırarak; İstanbulda 18 Nisan 2011 tarihinde Beşiktaş Belediyesi ile birlikte düzenlenecek olan ve İstanbulun önemli politikacı, bilim adamı, dini liderleri ve basın mensuplarının katılacağı bahar resepsiyonuna ev sahipliği yapacaktır.

Prof. Dr. Faruk Şenin Beşiktaş Belediyesi ile yaptığı toplantıda İsmail Ünal, Göçün 50.Yılı ile ilgili bir sempozyum yapılmasını önerdi ve bu sempozyuma Beşiktaş Belediyesi olarak destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. 2011 Eylül ayında Uluslarası Göç konulu bir sempozyumun yapılması ile ilgili karar aldılar.

18 Nisanda Beşiktaş-Akatlarda bulunan MKMde gerçekleştirilecek olan; önemli konukların iştirak edeceği tanıtım toplantısında yazılı ve görsel medya da bulunacak. Bu toplantıda konuklara TAVAKın Türkiyedeki faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgiler verilecektir. Ayrıca Genç Türk sanatçıların Özgürlük Sil Bastan/Genç Etkinlik Sergisi yer almaktadır ve Ayrıca Almanyadaki Türk Sanatçısı, Leyla Cansızın da eserleri sergilenecektir. 


Geri Dön