03 / 09 / 2024

TAV'ın net dönem kârı 4.6 milyon Euro'yu aştı

TAV'ın net dönem kârı 4.6 milyon Euro'yu aştı

TAV Havalimanları Holding, 2008 Faaliyet Raporu'nu İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Kerem Görsev'in verdiği konser ile tanıttı



'Buluşma' konseptiyle interaktif hazırlanan 2008 Faaliyet Raporu'nda Kerem Görsev, TAV Havalimanları'nın işlettiği havalimanları için farklı besteler yaptı. Bu bestelerde terminallerin bulunduğu şehir ve ülkelerin hikayeleri notalara yansıdı.

Kerem Görsev, İstanbul Atatürk,  Ankara  Esenboğa,  İzmir  Adnan Menderes, Antalya Gazipaşa, Gürcistan Tiflis ve Batum, Tunus Monastir Habib Bourguiba ve Enfidha Zine el Abidine Ben Ali, Makedonya Alexarder the Great ve Ohrid St. Paul the Apostle havalimanları için ayrı ayrı beste yaptı. TAV'ın internet sitesinde faaliyet raporunda hangi havalimanı tıklanırsa, ona özel şarkı çalıyor.

41 milyon yolcu

TAV Havalimanları Holding Yatırımcı İlişkileri Birim Yöneticisi Nursel İlgen, üç kıtada 41 milyon yolcuya hizmet sunduklarını ve yerelden küreselliğe emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

598 milyon Euro faaliyet geliri

TAV'ın 2008 yılı faaliyet geliri 997 milyon 732 bin Euro'yu aştı.

Net dönem kárı 4.6 milyon Euro'yu aştı.

İnşaat hasılatı 199 milyon Euro.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Airports International satışına TAV olmadı

TAV Havalimanları Holding A.Ş, Airports International'ın (AI) satışıyla ilgilenmediğini duyurdu. İMKB'ye yapılan açıklamada, çeşitli basın yayın organlarında çıkan haberlere dikkat çekilerek, "TAV Havalimanları Holding, Airports International'ın (AI) satışı ile ilgilenmemektedir" denildi. Açıklamada, AI tarafından 20 Mayıs 2009 tarihinde İMKB'ye yapılan açıklamaya göre, şirketin TAV Havalimanları Holding'de yüzde 3,26 oranında ortaklığı bulunduğu belirtildi.TAV Havalimanları Holding, 2007 Faaliyet Raporu'ndaki farklı bakış açısını, 2008 Faaliyet Raporu'na da taşıdı. Caz müziği sanatçısı Kerem Görsev, TAV Havalimanları'nın işlettiği havalimanlarına birbirinden farklı besteler yaptı. Bu bestelerde terminallerin bulunduğu şehir ve ülkelerin hikayeleri de notalara yansıdı.
Yenişafak


Geri Dön