01 / 05 / 2024

Tavşanlı Belediyesi Musa Cami'sinin yapımına başladı!

Tavşanlı Belediyesi Musa Cami'sinin yapımına başladı!

Geçtiğimiz yıl Mart ayında temeli atılan ve kaba inşaatını hayırsever bir işadamının üstlendiği Musa Camii'ndeki çalışmalara destek veren Tavşanlı Belediyesi, tuvalet ve abdesthanelerin yapımına başladı.



Tavşanlı Belediyesi, kendisine yapılan talepler doğrultusunda dernek ve vakıfların çalışmalarına da destek veriyor. 


Bu çerçevede geçtiğimiz yıl Mart ayında temeli atılan ve kaba inşaatını hayırsever bir işadamının üstlendiği Musa Camii'ndeki çalışmalara destek veren Tavşanlı Belediyesi, tuvalet ve abdesthanelerin yapımına başladı. 


Caminin hafriyat çalışmalarını da Tavşanlı Belediyesi'nin yaptığını hatırlatan Musa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Özmiiş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'e inşaat sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Yıldırım Beyazıt Mahallesi 2.  TOKİ  konutlarının altına inşa edilen cami 2 kattan oluşuyor ve 750 kişilik kapasitesi bulunuyor.Caminin birinci katını Ramazan ayında hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Dernek Başkanı Halil Özmüş ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Kayalı, yürütülen çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı; "'2014 yılının Mart ayında temelini attığımız camimizin inşaatı Allah'a şükür hızlı bir şekilde ilerliyor. Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler bütün taleplerimize olumlu cevap vererek bize büyük bir destek verdi. Hafriyat çalışmalarını Belediyemiz iş makinalarıyla yaptık. Yine belediyemizden tuvalet ve abdesthanemizin inşaatına destek istedik. Belediyemiz de şu sıralar inşaat çalışmalarına başladı. Burada 4-6 yaş grubu çocuklarımız için kreş açmayı düşünüyoruz. Açıkçası Belediye Başkanımız Mustafa Güler cami inşaatımıza destek vermiş olmasaydı bu kadar hızlı yol alamazdık." açıklamalarında bulundu. 


Kütahya Ekspres Gazetesi 


Geri Dön