27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Belediyesi, Maşuk'ta 600 konutun yapımına başladı!

Şanlıurfa Belediyesi, Maşuk'ta 600 konutun yapımına başladı!

Şanlıurfa Belediyesi, orta gelirli vatandaşlar için 600 konut yapımına başladı. Kentteki daire fiyatlarının yüksek olmasından dolayı harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi, vatandaşa ucuz konut üretmek içinde düğmeye bastı



Şanlıurfa Belediyesi, orta gelirli vatandaşlar için 600 konut yapımına başladı. Kentteki daire fiyatlarının yüksek olmasından dolayı harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi, vatandaşa ucuz konut üretmek içinde düğmeye bastı. Mayıs ayında ihalesi yapılan konut projesinin temel kazma işlemi tamamlandı, ilk harç da döküldü. Maşuk Bölgesinde temele atılan 600 konutun Şanlıurfa'da konut fiyatlarını aşağı çekmesi bekleniyor. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Maşuk'ta imar planı çerçevesinde o bölgede çok katlı bir imar uygulaması yaptıklarını dile getirdi. Fakıbaba "Vatandaşa ucuz konut yaparken personelimiz için de 800 konuta başlayacağız. İlk etapta 200 konut daha sonra bunu 800 konuta tamamlayacağız. Zaten Dağ eteğinde işçilerimiz için 300 konutumuz devam ediyor. 


Ayrıca taşeron işçilerimiz için 1248 konutu Yenice mevkiinde yapmaya başladık. Yani belediye olarak konut fiyatların Urfa'da yüksek olmasının önünü almak için çalışıyoruz. 


İmara açtığımız alanların miktarı da son yıllarda kat be kat arttı. İnşallah kentteki konut fiyatlarının ateşini düşüreceğiz. Bu konuda başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. 


İnşallah bunun meyvelerini işçi arkadaşlarımız yaptırdığımız eve girdiklerinde bize dua ettiklerinde alacağız." dedi 

Günboyu


Geri Dön