26 / 07 / 2024

Tavukta üretim azaldı! Zam yolda

Tavukta üretim azaldı! Zam yolda

TÜİK mart ayı üretim istatistiklerini paylaşıldı. Üretim azalırken yeni zamların yolda olduğu ifade edildi. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini duyurdu. Mart ayında 199.950 ton tavuk üretimi gerçekleştirdi. Geçen yıl mart ayına bakılarak bu yıl %1,5 azalma yaşandı. Aylık bazda ise %13,5 artış yaşandı. Tavuk yumurta üretimi mart aylık bazında %7, geçen sene mart ayına göre %4,4 artış yaşadı. Bu dönem içerisinde 1.726.837 tavuk yumurta üretimi gerçekleşti. Tavuk sayısı mart ayında yıllık baz üzerinde %6,5 azalma yaşayarak 109.48 adet olarak belirlendi.

Hindi eti üretimi ise bu dönemde %7,3 azalma göstererek 4.303 ton oldu. Ocak- Mart döneminde ise geçen yıl aynı döneme göre tavuk yumurta üretiminde %3,8 artış gösterdi. Tavuk eti üretiminde %2,5 iken kesilen tavuk sayısı %6,1 ve hindi eti üretimi %9,2 azalma yaşadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön