29 / 04 / 2024

Tay Group’tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık yeni yatırım!

Tay Group’tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık yeni yatırım!

Tay Group’un Yalıçiftlik’te 1 milyon metrekarelik alana kuracağı Four Seasons Bodrum Resort, 1 milyar dolarlık bir proje olacak. Astay Gayrimenkul CEO’su Enes Berse, “Proje, bölgenin en uzun sahil şeridine sahip olacak” dedi. 



İstanbul’daki iki Four Seasons Otelinin yatırımcısı olan ve bünyesinde Astay Gayrimenkul’ü de barındıran Tay Group, İstanbul’dan sonra Bodrum’u da Four Seasons markasıyla tanıştırmak için yeni yatırımlar yapacak.

Tay Group’un Bodrum’un en güzel koylarından Yalıçiftlik’te 1 milyon metrekarelik proje alanı üzerine kuracağı Four Seasons Bodrum Resort, 1 milyar dolara mal olacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre proje tamamlandığında Four Seasons Resort Bodrum, içerisinde hepsi suite şeklinde toplam 125 adet oda olacak. İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Astay Gayrimenkul Ceo’su Enes Berse, Four Seasons Resort Bodrum’un Akdeniz çanağındaki en büyük resort projesi olacağını dile getirdi.

Tamamı 1 milyon metrekare olan arazideki inşaat alanının 165 bin metrekare olarak ayrıldığını belirten Berse; Proje kapsamında bölgeye 100 bin ağaç dikeceklerini söyledi. Berse, “Bu proje, mimari tasarımının yanı sıra peyzajı ve çevresel duyarlılığıyla sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda bölgenin en yeşil resort’larından biri olacak” dedi.

Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye, dünyada üç Four Seasons markalı otele sahip ender turizm destinasyonlarından biri haline gelecek. Bodrum’un doğasına uygun şekilde tasarlanan Four Seasons Bodrum Resort, Bodrum’un en güzel koylarından Yalıçiftlik’te yer alacak.

İki plaj alternatifi

Oteldeki en küçük oda tipinin 80 metrekare olacağını söyleyen Enes Berse; “Misafirlerine yüksek mahremiyet sunmak üzere tasarlanan Bodrum projesinde, royal + presidential ve diğer tüm suitelerin geniş bahçe alanları ve özel havuzları bulunacak. Deniz kenarında yer alan royal suitelerin kendi kullanımı için iskele alanı olacak. Bu imkân sayesinde kullanıcılar, Royal Suite’leredirekt ulaşım sağlayabilecek, kendi kullanımlarına ayrılan iskele alanından denizi kullanabilecek. Projede, gündoğumu ve günbatımı için ayrı olarak tasarlanan iki plaj alternatifi yer alacak” dedi.

Sezon 12 ay

RESORT içinde 2 bin metrekarelik sağlık merkezi ile 2 bin 700 metrekarelik SPA alanı da yer alacak. Emsallerinden farklı olarak proje içerisinde tüm teknoloji ve iletişim imkânların sağlandığı geniş bir Business Lounge alanı, sosyal etkinlik alanları, hobi merkezleri yer alacak. Four Seasons kalitesi ile hizmetiyle otel, turizm sezonunu 12 aya uzatacak.


Geri Dön